reklama 11B

140 tisíc eur za tříletého valacha. Verdenské aukce slaví sedmdesátku!

ikonka

Hannoverský svaz uspořádal v půlce října další z elitních aukcí, tentokrát byla však výjimečná. Vše se neslo ve slavnostním duchu sedmdesátiletého výročí verdenských aukcí a pořadatelé představili nejpočetnější kolekci koní za poslední desetiletí.
15.10.2019 21:37  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12A
V pátek a sobotu 11. a 12. října se ve verdenské Niedersachsenhalle konala Elitní aukce jezdeckých koní, dvouletých hřebců a hříbat. To by samo o sobě nepřineslo až tak zajímavou informaci, koneckonců se jednalo již o 136. aukci v řadě. Hannoverský svaz pořádá tyto prestižní prodejní dny pravidelně již řadu let a těší se velkému zájmu ze strany kupujících. Tentokrát byla však dolnosaská jezdecká hala vyšperkovaná přeci jen o něco více. Pořadatelé připravili pestrou kolekci prodejních koní, a to do konce nejpočetnější za posledních deset let a místa v hale byla beznadějně vyprodaná na oba dva dny - nikdo si nechtěl nechat ujít velkolepou oslavu sedmdesátiletého výročí aukcí ve Verdenu!
 
V průběhu pátku a soboty bylo předvedeno celkem 89 koní, přičemž až do posledního byli prodáni. Celkově vydražená suma činila téměř tři miliony eur. Rekordmanem se stal tříletý drezurní valach L'Avion po hřebci Livaldon z matky po Longchamp, držitel bronzové medaile v kategorii tříletých klisen a valachů z letošního Bundesšampionátu ve Warendorfu. Vydražen byl do Španělska za úctyhodných 140 tisíc eur!
 
Podrobnou statistiku této aukce najdete na TOMTO ODKAZU.
 

Video tříletého valach L'Avion najdete ZDE.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE