reklama 11B

Zrekonstruované stáje budou mít premiéru při Velké pardubické

ikonka

Krátce před mítinkem 133. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou byla na pardubickém závodišti slavnostně otevřena rekonstruovaná stáj. Nabízí nejen nové interiéry, ale také další box navíc. Investorem akce bylo město Pardubice.
04.10.2023 14:00  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Na dostihovém závodišti je pro ustájení koní k dispozici sedm stájí, první z nich v letošním roce prošla kompletní rekonstrukcí. V nákladu více než 2 miliony korun stavbaři vybudovali nové podlahy s gumovou nášlapnou vrstvou, nové obložení stěn a renovací prošly také elektroinstalace i rozvody vody.

Novinkou je odvětrávání vnitřních prostor pomocí samočinné větrací hlavice umístěné na střešní konstrukci. Největší a nejviditelnější změnou je montáž zcela nových stájových boxů. Z původních osmi jich je nyní devět.

"Je to obrovský posun dopředu. V letošním roce jsme realizovali první etapu, v rekonstrukci plánujeme pokračovat. Koně si to určitě zaslouží," řekl při slavnostním otevření stájí náměstek primátora města Pardubice Jan Hrabal.

Novou podobu stáje si pochvalovala trenérka Hana Kabelková. Právě její Talent, vítěz Velké pardubické, bude v této stáji se svými tréninkovými kolegy v neděli stát. "Je to povedené a proti původnímu stavu opravdu velký pokrok. Talentovi se tu určitě bude líbit," usmívala se trenérka z Vápenného Podola. 

Venkovní zděné boxy procházely postupnou rekonstrukcí v několika minulých letech.

Zdroj: tisková informace Dostihového spolku a.s.

Foto: poskytl Dostihový spolek a.s.




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE