reklama 11D

Vert Liberte pátý v Prix du Cadran, Lokotrans vyhrál v Moulins

ikonka

Úřadující šampion vytrvalců Vert Liberte si ze svého debutu v grupě 1 odnáší dotované umístění. Valach stáje Pegas doběhl v sobotním Qatar Prix du Cadran (4000 m, 300 000 eur) na děleném pátém místě s coolmorskou klisnou Emily Dickinson.
30.09.2023 15:35  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Svěřenec Dalibora Töröka šel do dostihu s očekávanou defenzivní taktikou. Bauyržan Murzabajev ho po startu stáhl k bariéře na předposlední páté místo a chvíli trvalo, než se mu pulující Vert Liberte usadil. O tempo se postaral favorizovaný Trueshan s Hollie Doyle, blízko se držela i Emily Dickinson s Frankiem Dettorim.

V závěrečném kilometru se Vert Liberte dostával pomaleji na nohy a když se v cílové rovině na chvíli přivřel prostor u bariéry, bylo evidentní, že český zástupce nedokáže čelit zrychlení nejlepších. Hnědák však bojoval až do posledních metrů a odměnou mu bylo současné páté místo s vítězkou grupy 2 Emily Dickinson, které podle Dettoriho vyjádření nesedl pevnější podklad.

Předloňský vítěz Trueshan dotáhl své sólo do vítězného konce a triumfoval lehce o čtyři délky. Vert Liberte na něj ztrácel 8 1/2 délky, za třetím Run For Oscar však zaostal jen o délku.

České vítězství se zrodilo v překážkovém programu na závodišti Moulins, kde osmiletý Folburg de Palma ze stáje Lokotrans navázal v proutěných překážkách Prix du Mont Blanc (4100 m, 25 000 eur) na tři týdny starý triumf z Nancy. Pod Jamesem Reveleyem se dlouho držel na druhé příčce, tři skoky před cílem se posunul do vedení a odskočil o 7 1/2 délky.

Foto: France Galop




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE