reklama 11C

S časopisem Koně a lidé vás rozhodně nepřekvapí žádní bubáci!

ikonka

Březnové vydání časopisu Koně a lidé je již částečně laděné do jarního kabátku, a tak přichází na řadu témata tréninku, krmení, anatomie, línání, ale třeba i vlčích zubů. Nechybí ani zajímavá zbarvení koní, kaskadérští a herečtí koně či mustangové.
24.02.2022 12:00  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Naprostá většina z nás se již na příchod jara těší. Dny se prodlužují, teploty pomalu stoupají a my odhazujeme zimní vrstvy. A naši koně také. Na jednu stranu se všichni těšíme, až budou koně zase vylínaní, na stranu druhou – ty chlupy všude – také máte pocit, že je to nekonečné? Péči o koně v jarním období, včetně přípravy na léto, vám v březnovém vydání časopisu Koně a lidé přiblíží Equiservis.
 
Víte, co od koně chcete a jak si o to říct? O tom, že každé setkání s koněm je vlastně tréninkem, a že se opravdu vyplatí s koněm „mluvit jeho řečí“, tedy tak, aby nám rozuměl, přiblíží Ing. Jiří Spurný v již pravidelné westernové rubrice.
 
Již od minulého roku vychází v časopise Koně a lidé úžasný seriál o krmení koní s názvem: Nakrm si koně! Ale čím? Tímto seriálem provází Ing. Denisa Tichá, která získala titul v oboru Výživa zvířat a dietetika na České zemědělské univerzitě v Praze. V současnosti pokračuje doktorským studiem, ve kterém se zabývá výzkumem prevencí kolik, schvácení kopyt, průjmových a dalších onemocnění pomocí vhodné výživy a nových krmných doplňků. Zároveň majitelům koní nabízí výživové poradenství, sestavování krmných dávek na míru i celoroční péči výživáře. V březnovém vydání se můžete těšit na minerály v krmné dávce.
 
Určení jednotlivých zbarvení není závislé jen na barvě těla, ale také na zbarvení žíní ocasu, hřívy a dolních částí končetin. S Klárou Ničovou se Koně a lidé podívají na zoubek plavákům a žluťákům.
 
A když už bylo naťuknuto téma zubů, MVDr. Dominika Švehlová se na ně v březovém vydání zaměřila. Konkrétně na zuby vlčí, které umí nadělat pěknou neplechu. Chcete vědět, proč se koním vlastně objevují, a v čem tolik vadí? Nyní můžete!
 
Koně a lidé se pravidelně věnují také anatomii, jejíž znalost je důležitá pro správnou práci a následný výcvik jakéhokoliv koně. Jaký vliv na trénovatelnost koně má bederní, křížová a ocasní část páteře vám prozradí Nikola Kováříková.
 
Věra Bakalářová ze spolku EQUITAT ve svých trénincích ráda učí lidi přemýšlet a vidět souvislosti. Jak se poprala s bubáky? Co s bubáky nedělat? Jak pracovat, když se sami bojíme? Jak to dělat bezpečně? Co prací s bubáky učíme? Proč se koně bojí? A co je vlastně ten bubák? Na deset základních otázek si můžete spolu s ní odpovědět právě teď!
 
Víte, jaký je rozdíl mezi kaskadérským a hereckým koněm? Jak vypadá kůň pro alergiky? Kdo byl Khalshani nebo jak se vyrábí triková sedla a barokní postroje? To vše a ještě mnohem více si přečtete v březovém čísle časopisu Koně a lidé!
 
Časopis nemusíte shánět na stánku, za stejnou cenu vám může aktuální výtisk přijít i do schránky. Stačí jej objednat POD TÍMTO ODKAZEM
 
A předplatné za ještě výhodnější cenu najdete TADY
 
/PR článek/



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE