reklama 11D

Neprašová a Faltejsková vládly v Trevisu, stáj Arenzo vyhrála na sněhu

ikonka

V polovině března slavila Lenka Neprašová první dvě vítězství kariéry v Trevisu. O osm měsíců později má mladá jezdkyně na kontě už dvanáct úspěchů, z toho celá polovina se zrodila právě na italské dráze. V neděli tam zaznamenala své první double.
27.11.2023 20:10  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Zatím největší úspěch kariéry slavila Neprašová s osmiletým valachem Ivem, kterého dovedla k jistému triumfu v listed proutěných překážkách XX. Corsa Siepi di Treviso (3500 m, 22 000 eur). S hnědákem majitelky Drahomíry Stejskalové si počínala aktivně a podílela se na diktování tempa.

Když převzal iniciativu Grand de Thaix, Ivo cválal na blízké třetí pozici a v cílové rovině Neprašová opět zavelela k útoku. Svěřenec Alžběty Faltejskové měl v závěru nejvíce sil a pohlídal si své osmé vítězství kariéry. Grand de Thaix finišoval druhý a za ním se seřadili další čeští zástupci Ksiaže Persji, Theamoi, Isatis de l’ Ecu a Occhio alla Penna.

Neprašová s Faltejskovou si z Trevisa odvezly dva úspěchy, o ten druhý se postaral sedmiletý Kings Rock ze stáje Faltejsková ve steeplechase Premio Niceas (3500 m, 11 000 eur). Letošní trojnásobný vítěz si lehce poradil s Andoinsem, který ztrácel dvě délky. O dalších pět délek zpět finišoval třetí Costa Rica.

Stáj Scuderia Aichner SRL, trenér Josef Váňa ml. a Josef Bartoš tentokrát sbírali druhá místa, do třetice zaznamenali tento výsledek i v krosu Premio Amedeo Duca d’ Aosta (4750 m, 14 000 eur) se Santa Klarou. Účastnice Velké pardubické v souboji o druhou příčku zdolala o krátkou hlavu Fly Filo Fly.

Rája a stáj Arenzo bodovali v Mnichově

Jedno české vítězství se odehrálo i na sobotním závěrečném mítinku v Mnichově, který byl poznamenán těžkou dráhou po vydatném sněžení. Dvouletý Norsk, získaný stájí Arenzo v říjnovém prodejním dostihu v Le Croise-Laroche, při svém debutu v tréninku Jana Ráji jistě o krk ovládl Preis der MIG Fonds (1600 m, 9000 eur). Ve valachově sedle byl Daviš Liška. Druhý český zástupce Paradise Pulse skončil na nedotovaném pátém místě.

Kvalitní výkon v náročných podmínkách odvedl šestiletý Matello ze stáje Lokotrans. Pod žákem Tomášem Romanem doběhl druhý ve dvojkovém Rubaiyat Rennen (1600 m, 11 500 eur), byť se ztrátou deseti délek na suverénního vítěze.

Stáj MUDr. Evy Nieslanikové a trenér Miroslav Nieslanik zaznamenali v Mnichově tři pátá místa, v případě Achird ve trojkovém mílovém handicapu a Trezy Lady o kategorii níž na 2200 metrů však byla honorovaná. Neuspěl pouze Alzir, který se v listed Isfahan Münchner Herbstpreis (2200 m, 25 000 eur) nedostal přes jedenácté místo.

Foto: Ippica.biz




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE