reklama 11C

Moriah Boko v generálce na derby podlehla stájovému kolegovi Jumbovi

ikonka

Po měsíci se klusácká sezona v neděli 6. srpna opět přesunula z Bravantic do Chuchle Areny Praha, kde byla na programu Přípravná Derby-cena. Na start nastoupila pouhá trojice aktérů, a tak bylo předem jasné, že půjde skutečně pouze o přípravu.
07.08.2023 14:25  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Na distanci 2180 metrů měl přesilu trenér Zdeněk Vávra, který přivezl klasickou vítězku Moriah Boko a jejího tréninkového kolegu Jumba. Jediným soupeřem moravské centrály Chropyně byl domácí odchovanec Bucephalos Misi.

Desetinová favoritka Moriah Boko v malém poli tentokrát nemohla vyčkávat na pozici jako obvykle, a jezdec Pavel Vávra s ní brzy po startu přešel na špici. Na druhé místo se za hnědku posunul Jumbo ze Stáje Viktoria, v jejíž sulce slavil pražský návrat jezdec a majitel Zdeněk Škobis. Outsider Bucephalos Misi držel koncové světlo a setrval až do cíle na třetí příčce.

V závěru nakonec přece jen došlo k překvapení, když se Jumbo v posledním oblouku vyvezl ve vnější stopě vedle Moriah Boko. Pavel Vávra musel horkou favoritku už na začátku cílové roviny pobízet, zatímco Škobis kontroloval situaci a Jumbo zvítězil lehce o 3 délky v kilometrovém čase 1:18,1. Třetí Bucephalos Misi následoval s odstupem dalších 2 1/4 délky. Klusácké derby se poběží v sobotu 2. září a zúčastní se ho sedmička čtyřletých koní.

Nečekaný průběh měl i druhý vrchol nedělního odpoledne, Cena televize Praha TV na 2180 metrů. O tempo se dlouho starala z první mety odskakující hnědka Masada vedená amatérkou Klárou Jelínkovou. Na začátku druhého okruhu však přešel na špici druhý favorit Perceval a postupně se začal soupeřům vzdalovat. Když se před závěrečným obloukem zdálo, že má valach stáje Sochor s.r.o. dostatečný náskok a favorizovaný Pamino se z hloubi pole vydával na stíhací jízdu, Perceval zacválal a byl diskvalifikován.

Souboj o vítězství se tak omezil na Masadu a ve vnější stopě dotahujícího Pamina. Vedoucí kůň letošního Zlatého okruhu se však se Zdeňkem Vávrou nedokázal přes výborně běžící Masadu dostal a druhá největší outsiderka v poli slavila nečekané vítězství o půl délky.

Daleko za nejlepší dvojicí doběhl třetí Sakko Teč před Kane Fortunou. Barvy stáje Sochor s.r.o. hájící Masada vyklusala stejný kilometrový čas jako vítěz Přípravné Derby-ceny 1:18,1.

Rámcový program nabídl početnější startovní pole než dvojice hlavních dostihů. Příkladem byla Cena Českého klusáckého spolku, v níž se sešlo sedm aktérů. O vítězství bojovala dvojice tříletých, z níž měla více sil černá hnědka Iron Lady OV s jezdcem a trenérem Ivanem Coufalem. Druhému Best Of Jokerovi chyběla délka, třetí finišoval čtyřletý Joker J’Eso.

Foto: Karel Rozboud




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE