reklama 11C

Koně a lidé 2/2022: Dozvíte se, jak pracovat se stresem a napětím

ikonka

/PR článek/ Jak se chovat, když je kůň při práci s námi napjatý a ve stresu? Jak pokračuje boj o volně žijící mustangy v Americe? Jak probíhá výroba kožených věcí pro koně? Nejen tato témata a informace přináší v únoru oblíbený měsíčník Koně a lidé.
03.02.2022 11:00  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Únorové číslo časopisu Koně a lidé je v prodeji! Dozvíte se, jak pokračuje boj o mustangy a zda pro ně s novou vládou nastaly lepší časy.
 
Přemýšleli jste někdy, jak je možné, že se z vrané kobyly a hřebce narodí ryzák? K rozuzlení stačí znát základy genetiky, na které se v sérii o zbarvení koní zaměřila Klára Ničová.
 
Víte, jak má vypadat správné ustájení, jaké má mít box rozměry a co by v něm mělo být, abyste měli vše v souladu s welfare koně? Tomu se věnuje článek o managementu ustájení. Dozvíte se v něm, jaká pro a proti mají různé typy ustájení, a které je tedy nejvhodnější.
 
V únorovém čísle pokračuje seriál o výživě koní, který se tentokrát věnuje jadrným krmivům. V současnosti je možné si vybrat z nepřeberného množství krmiv, které nabízejí různí výrobci. Ale jak si mezi těmito typy a značkami vybrat a co kůň vlastně nejvíce potřebuje? O tyto informace se s vámi podělí Ing. Denisa Tichá.
 
Ing. Eva Kopečná v aktuálním vydání časopisu Koně a lidé představí Hazardera. Nadějného koně, který měl celý život před sebou. A který bohužel v roce 2021 zemřel.
 

Nepřehlédněte: Trénink pozitivní motivací. Koni se může chtít trénovat až příliš

 
Přemýšleli jste někdy, proč je důležité, aby koně chodili na kolmici a s vyklenutým hřbetem? To vám vysvětlí Nikola Kováříková v článku Páteř koně: Krční a hrudní část.
 
Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech, a i když se všichni snažíme nehodám předcházet, tak se jim nelze vyhnout úplně. Máte ve stáji lékárničku, abyste mohli ošetřit drobný úraz sami, případně poskytnout koni první pomoc? Pro ty, kteří pořízení lékárničky teprve zvažují, ale i pro ty, kteří ji pouze chtějí doplnit, tu je článek od MVDr. Dominiky Švehlové, ve kterém vám poradí, co mít vždy po ruce, aby vás jen tak nějaká nehoda nezaskočila.
 
A to není vše, ještě mnohem více si přečtete v únorovém čísle Koně a lidé! Kde a jak si můžete časopis koupit či předplatit, najdete na adrese www.konealide.cz.
 
/PR článek/



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE