reklama 11D

Začíná desátý ročník Pony ligy. Letos to bude vyhecované, říká zakladatelka

ikonka

Sophy Bodláková se může stát první jezdkyní v historii Pony ligy, která třikrát zvítězí v celkovém hodnocení. Populární seriál, který startuje v sobotu v Mostě, kolem sebe soustředí pevnou komunitu a daří se mu vychovávat talenty pro dostihy.
13.04.2024 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: Pavla Pechmanová  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Celkem osmnáct poníků ve třech odděleních figuruje na sobotních startovních listinách Pony ligy Akraz bezpečnostní agentura v Mostě. Zahajovací mítink na severočeské dráze zároveň odstartuje jubilejní desátou sezonu populárního seriálu pro mladé jezdkyně a jezdce.

"Termínová listina se od minulého roku příliš nezměnila. Všechno je už tak zajeté, že přípravy proběhly v klidu," řekla na EquiRadiu vůdčí postava spolku Pony liga Kamila Bartošová.

V Mostě nebude chybět dvojnásobná vítězka seriálu Sophy Bodláková, která letos bude usilovat o historický hattrick. V sobotu pojede ve třetím oddělení na vrance Šakalaka, mezi jejími soupeřkami budou další úspěšné jezdkyně z předešlých ročníků Linda Bartošová či Laura Matějková.

 

Čtěte také: Rudolf Deyl nebyl žádný maskot. "Svůj" vlastní dostih si zaslouží

 

"Myslím si, že letos to bude hodně vyhecované. Sophy se bude snažit dotáhnout hattrick, ale Linda jí to nedá zadarmo. Zbrojí i na Brno a menší závodiště, kam jsme dřív úplně nejezdili. Lindě bude v létě patnáct let a mohla by již poníky opustit, ale máme posunutou věkovou hranici - dokud se jezdkyně nezúčastní oficiálního dostihu, může pokračovat v Pony lize až do dovršení šestnácti let. Myslím, že Linda to letos nepustí a vydrží až do koncea. A jsou tam i Laura Matějková a další adepti napříč kategoriemi poníků," poznamenala Kamila Bartošová.

Pony liga v posledních letech vychovala celou řadu mladých talentů, kteří po patnáctých narozeninách začali jezdit dostihy. K těm nejúspěšnějším patří Alena Plimlová, Matyáš Luka nebo Anna Lebdušková.

Podle Bartošové by se současná elita seriálu měla brzy vydat ve stopách svých předchůdců. "Letos nám z top dvacítky odešlo asi pět jezdkyň, tři nebo čtyři z nich budou jezdit dostihy. Ale ta nejsilnější generace přejde do dostihů za rok nebo dva. Myslím, že většina z těch, kdo opustí Pony ligu, bude dál pokračovat v sedle."

Za uplynulých deset let se kolem Pony ligy vytvořila semknutá a nadšená komunita. "Těší mě, že to chytlo i děti, které nejsou z dostihových rodin, a také jejich rodiče. Ti se leckdy později stanou majiteli dostihových koní, zkrátka se zapojí celá rodina," směje se Kamila Bartošová.




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE