reklama 11B

Vášáryová zabodovala v Kronbergu. Hubáčková se drží v nejlepší desítce

ikonka

Ve čtvrtek 20. července pokračovalo v Kronbergu mistrovství Evropy dětí a juniorů v drezuře. Johana Vášáryová zapsala v těžké konkurenci mezi juniory osobní rekord a drží krok s nejužší špičkou. V kategorii dětí je Alice Hubáčková v top 10.
20.07.2023 19:10  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Pořadí po prvním kole mistrovství Evropy dětí a juniorů v drezuře, které se koná od 19. do 23. července v Kronbergu, je kompletní. A české barvy si stojí víc než dobře.
 
První část účastníků absolvovala zahajovací úlohu ve středu 19. července, mezi nimi tři ze čtyř českých dvojic v kategorii dětí. Během druhého dne šampionátu se tak v soutěži dětí představila už jen Anna Marie Křížová s Diamantinou. Od rozhodčích dostala hodnocení 74,679 procenta a v průběžném pořadí drží velmi pěknou patnáctou příčku. 
 
Nejlépe je na tom mezi dětmi Alice Hubáčková, jež s valachem Dieu D´Amour závodila už ve středeční skupině. Se známkou 76,506 procenta jí patří prozatím deváté místo! Průběžně dvaadvacátá je pak Anna Šestáková s Avelange a Aneta Valeriánová s Reikou je před druhou části závodů na osmatřicátém místě. 
 
Úvod ovládly reprezentantky pořadatelské země. Němka Vivianne Mercker na Djamanlle je první se známkou 85,464 procenta. O dvě procenta méně má další německá jezdkyně Therese Billig s valachem Faro Shen. Za ní je Lilly Marie Heins na Skyline, která závodí rovněž za Německo. 
 
V šampionátu juniorů má Česká republika jedinou zástupkyni, a to Johanu Vášáryovou, která se do obdélníku poprvé podívala během čtvrtečního programu. S teprve devítiletou klisnou jménem Bona Dea předvedla výborný výkon oceněný známkou 70,636 procenta. „Je to osobní rekord s touto klisnou v této úloze. Máme obrovskou radost,“ říká trenérka a vedoucí ekipy Hana Vášáryová.
 
Průběžně je Johana Vášáryová patnáctá, což je v početném sedmdesátičlenném startovním poli úzká špička. Ve vedení je několikanásobná mistryně Evropy na pony a členka zlatého juniorského týmu z loňského mistrovství Evropy Rose Oatley reprezentující Německo. Spolu s klisnou Sommernacht 7 dostala 74,424 procenta. Druhá je její kolegyně ze zlatého týmu Lana-Pinou Baumgürtel s klisnou ZINQ Emmou FH a třetí místo patří zatím také německým barvám díky Josephine Ruppert s Bellou Donnou 149.
 
Foto: Hana Vášáryová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE