reklama 11A

V roce 2024 proběhne v ČR jedenáct mezinárodních jezdeckých závodů

ikonka

Ačkoliv Česká jezdecká federace doposud nezveřejnila termínovou listinu mistrovství ČR pro rok 2024, pořadatelé národních závodů mají již možnost vkládat své akce do Jezdeckého informačního systému. Mezinárodních mítinků u nás proběhne jedenáct.
09.10.2023 14:46  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Ani na začátku druhého říjnového týdne není známé, kde a v jakých termínech proběhnou příští rok mistrovství České republiky pod hlavičkou České jezdecké federace. Standartně přitom jejich seznam býval zveřejňován před otevřením Jezdeckého informačního systému pro vkládání národních závodů, aby zbytečně nedocházelo k termínovým kolizím. 
 
Letos se tak organizátoři jezdeckých akcí musí spolehnout více na intuici, případně se zadáním do JIS ČJF posečkat o něco déle. Čas mají až do 30. listopadu, kdy doje k uzavření kalendáře pořadatelům závodů a od 1. prosince již budou moci dělat pouze drobné změny prostřednictvím oblastních sekretářů. Nové závody se však již v prosinci nedoplňují. Do konce roku pak musí být standardně závody v JISu schváleny oblastním sekretářem.
 
Naopak již několik týdnů lze v kalendáři Mezinárodní jezdecké federace najít seznam mítinků konaných pod hlavičkou FEI v České republice. V následující sezoně jich bude celkem jedenáct. Bez výraznějších změn termínů jsou tam parkurové závody ve Zduchovicích a v Olomouci, zatímco CSIO v Chuchle Areně Praha se nově posouvá na konec června hned za Světový pohár v olomouckém Equine Sport Centru. Kalendář FEI také potvrzuje již avizovanou skutečnost, že příští rok v O2 areně neproběhne CSI5* Global Champions Playoffs.
 
Drezurní příznivci se mohou těšit opět na dva Světové poháry v Olomouci a v Brně, přičemž Brno se vrací do kolizního týdne s parkurovou Olomoucí. Oproti letošku bude o dva týdny později CCI v Borové u Chvalšin. Vozatajové mohou doufat, že letos kromě Rudolfova poháru v Kladrubech zažijí znovu i Světový pohár čtyřspřeží v Písečném nad Dyjí. Ve Frenštátu plánují na polovinu června velký návrat mezinárodní voltiže a novinkou by měly být v červenci vytrvalecké závody CEI v Nebanicích u Chebu. 
 
Všechny termíny najdete v tabulce níže, kde je však u jednotlivých mítinků uvedena vždy jen nejvyšší vypsaná kategorie soutěží. 
 

 

Mezinárodní jezdecké závody 2024 konané v ČR

⏳ 18. 04. – 21. 04. – Kladruby nad Labem – CAIO4*-W-H4
⏳ 24. 04. – 28. 04. – Zduchovice – CSIO-Y,J,Ch
⏳ 16. 05. – 19. 05. – Písečné nad Dyjí – CAI3*-W-H4
⏳ 23. 05. – 26. 05. – Olomouc – CDI3*/CDI-W
⏳ 06. 06. – 09. 06. – Zduchovice – CSI2*
⏳ 13. 06. – 16. 06. – Frenštát pod Radhoštěm – CVI3*-W
⏳ 20. 06. – 23. 06. – Olomouc – CSI2*-W
⏳ 21. 06. – 23. 06. – Brno, Panská lícha – CDI3*/CDI-W
⏳ 26. 06. – 30. 06. – Praha, Chuchle – CSIO3*-W
⏳ 26. 07. – 27. 07. – Nebanice – CEI2*
⏳ 12. 09. – 15. 09. – Chvalšiny, Borová – CCI3*-S
 
 
 
Ilustrační foto: Kateřina Návojová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE