reklama 11B

Už bych nejraději zase seděl na koni. Dělám pro to maximum, říká Abík

ikonka

Za dva měsíce by se mohl vrátit do dostihového provozu žokej Michal Abík. Stájový jezdec trenéra Waldemara Hicksta po zranění ramena intenzivně rehabilituje. "V první řadě musím začít jezdit v práci a zjistit, co si můžu dovolit," konstatuje.
15.08.2023 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

V dokonale padnoucím obleku si ho na nedělní Velké ceně Berlína na závodišti Hoppegarten mohl kdokoli splést s hostem ve sponzorské lóži. Žokej Michal Abík se více než čtvrt roku po zranění ramena stále nachází v rekonvalescenci.

"Neříkám, že bych nezvládl sledovat dostihy z tribuny, ale samozřejmě bych raději seděl na koní," řekl někdejší polský a slovenský šampion, kterého květnový pád ve Štrasburku přibrzdil ve vzestupu na novém působišti u trenéra Waldemara Hicksta.

"Stalo se to ve zkušebním cvalu. Spadl jsem z našeho koně, a to tak nešťastně, že jsem si znovu vykloubil už jednou operované rameno," řekl Abík EquiRadiu.

 

Čtěte také: Úspěšné dny českých stájí. Vyhrály ve Francii, Německu i na Slovensku

 

Momentálně se nejlepší slovenský žokej mladé generace nachází zhruba v poločase své rekonvalescence. Z lékaři ohlášené čtyřměsíční pauzy zbývají ještě dva měsíce. "Všechno by mělo jít podle plánu, pracuji na tom opravdu intenzivně. Na rehabilitacích trávím několik hodin denně a podle lékařů se to vyvíjí podle očekávání," nastínil Abík.

Nad tím, jak konkrétně bude na podzim vypadat jeho comeback, zatím moc nepřemýšlí. "To se všechno bude odvíjet podle toho, v jakém stavu budu. V první řadě musím začít jezdit v práci a zjistit, jak se tělo chová a co všechno si můžu dovolit," přemítá.

V roce 2022 se dostal na dohled elitní desítky šampionátu, která mu unikla pouze o jedno vítězství. Ve třetím roce svého německého působení si připsal 30 triumfů při úspěšnosti 12,5 procenta.

Největším úspěchem bylo vítězství s Arinou v grupě 3 Sparkasse Holstein Cup v Hamburku, s bělkou Nanií ovládl listed v Hannoveru a vydal se tak ve stopách úspěšných krajanů Jozefa Bojka a Rastislava Juráčka. Letos stihl Abík před zraněním nasbírat osm vítězství.

Foto: Pavla Pechmanová




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE