reklama 11A

Tretera s Gangsterem ovládl Velkou cenu Prahy. Svobodové chybělo málo

ikonka

Člen reprezentačního A-kádru Vladimír Tretera se svojí stájovou jedničkou Gangsterem V/H Noddevelt opět prokázal své kvality, když nenašel přemožitele ve Velké ceně Prahy. Nechybělo přitom mnoho a předstihla jej Tereza Svobodová s Britanií.
28.08.2022 17:20  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Třicet pět dvojic nastoupilo do parkurové Velké ceny Prahy, která byla vrcholem čtyřdenních závodů v Chuchle Areně Praha. Pěti z nich se podařilo překonat základní parkur bez penalizace.
 
Do finále soutěže na stupni obtížnosti T**, kdy překážky dosahují až 150 centimetrů, postoupil také Filip Doležal s Colombem, jenž sice nechyboval, ale do cíle dovezl jeden trestný bod za překročení času. Rozhodl se však dále nepokračovat, a tak diváci mohli sledovat v závěrečné části celkem devět dvojic. Čtyři si nesly čtyři trestné body za jednu chybu v základním parkuru.
 
Alžběta Morávková s Catarem 1 i Přemysl Adam na Cachasovi i napodruhé shodili jednu z překážek a s osmi trestnými body obsadili osmé a deváté místo. Morávková měla čas 50,35 a Adam byl o tři setiny pomalejší. 
 
Tereza Svobodová s April Z finále dokončila čistě a skončila nakonec se čtyřmi body šestá před Jaroslavem Jindrou s Cornets Ninjou. Ten byl jedním z jezdců, kteří do finále postupovali s čistým štítem, ale později se chybě neubránil a čas měl o něco pomalejší než Svobodová, jež se připravovala mezi tím na svůj druhý finálový start s Britanií. Naopak výrazně rychlejší byl Aleš Opatrný s Lysanderem 130. Také on měl z úvodu soutěže čtyři body, a jelikož k nimž již žádný nepřidal, tak se s časem 46,89 ujal vedení.
 

Psali jsme: Účastníci mistrovství světa se utkali v pražském ST**. Vyhrál Tretera

 
Prvním, komu se podařilo obě části Velké ceny Prahy dokončit s nulou na bodovém kontě, byl Jan Štětina v sedle Gylorda-S. Jemu časomíra ukázala hodnotu 52,63. Dalo se tak očekávat, že další startující Vladimír Tretera na Gangsterovi V/H Noddevelt bude na tento výsledek útočit ve výrazně ostřejším tempu. Tak se i stalo a tato dvojice, která se před dvěma týdny vrátila z mistrovství světa v dánském Herningu, se ujala vedení díky času 44,85 vteřiny. 
 
Předposlední na startu byla již zmíněná Tereza Svobodová s Britanií. Teprve devatenáctiletá jezdkyně se rozhodně nenechala zastrašit a pokusila se aktuálního lídra překonat. Málem se jí to podařilo, neboť dokončila v nejrychlejším čase 43,54. Jenže chybovala na úplně posledním skoku a posunula se tak až za Štětinu s Gylordem-S. 
 
Posledním, kdo mohl zamíchat pořadím, byl loňský vítěz pražské Velké ceny Petr Dohnal s Tashitou. Tempo však zvolil od začátku vlažnější, když zaznamenal chybu, bylo jasné, že vítězem se stává Vladimír Tretera. Petr Dohnal byl pátý za čtvrtým Alešem Opatrným, třetí Terezou Svobodovou a druhým Janem Štětinou. 
 
Foto: Kateřina Návojová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE