Svět chovu se loučí s velkou osobností. Zemřel Stanislav Hošák starší

ikonka

Ve čtvrtek 15. září 2022 zemřel Stanislav Hošák starší. Česká chovatelská společnost tak přichází o významnou osobnost. Stanislav Hošák zasvětil koním celý život. Působil v Albertovci a Tlumačově. Pracoval také pro Veterinární univerzitu Brno.
16.09.2022 19:19  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB

 

Stanislav Hošák starší odešel ve věku 79 let. Celý život se věnoval koním a jejich chovu. Vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Brně a po jejím absolvování působil více než dvacet let jako vedoucí chovu koní v Albertovci. 
 
Poté pracoval v hřebčinci Tlumačov jako inspektor chovu koní pro severní Moravu a Slezsko. Od srpna 1993 až do odchodu do důchodu v roce 2005 byl vedoucím chovu koní Veterinární univerzity Brno ve Školním zemědělském podniku v Novém Jičíně. Současně působil externě jako inspektor pro Moravskoslezský kraj.
 
Byl také členem několika Rad plemenných knih - českého teplokrevníka, moravského teplokrevníka, slezského norika, haflinga a českého sportovního pony. 
 
Česká chovatelská společnost přichází o velkou osobnost a odborníka. Poslední rozloučení se Stanislavem Hošákem se bude konat ve čtvrtek 22. září ve 14 hodin ve smuteční síni městského hřbitova v Novém Jičíně. Čest jeho památce!
 
Foto: poskytl Stanislav Hošák mladší