reklama 11A

Šestnáct mítinků Global Champions 2024: Po letech se na okruh vrací Šanghaj

ikonka

Známe termíny série Global Champions 2024. Čítá šestnáct mítinků, díky kterým navštíví nejlepší jezdci a koně světa tři světadíly. Po pěti letech se bude opět závodit v Šanghaji a přibylo jedno místo, kde se závody tohoto okruhu ještě nekonaly.
13.02.2024 19:03  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Pořadatel publikoval termíny série Longines Global Champions Tour a Global Champions League pro rok 2024. Sezona slibuje dechberoucí podívanou, která se bude odehrávat napříč kontinenty. Celkem se odehraje šestnáct mítinků na třech světadílech. Prestižní seriál se vrací po pěti letech do Šanghaje a navštíví i novou destinaci, kterou je Abu Dhabi.
 
Všechno odstartuje na přelomu února a března Dauhá. Začátkem dubna pak proběhne druhé kolo v Miami a hned týden poté se bude závodit v Mexico City. Následovat bude zastávka v již zmíněné Šanghaji, po které se túra stočí zpět do Evropy. V Madridu se světová parkurová špička sejde v polovině května.
 
Evropská šňůra bude čítat dalších devět závodů, a to Ramatuelle – St. Tropez začátkem června, Cannes, Paříž a Stockholm, kde se bude skákat rovněž v červnu. Následovat bude červencové Monako a Riesenbeck. Londýn přivítá účastníky mítinku CSI5* v polovině srpna a o týden později se přesune série do Valkenswaardu. První zářijová neděle bude patřit pořadatelům v Římě. Poté už se budou konat poslední dva mítinky na Blízkém východě. Finále hostí Abu Dhabi a saudskoarabský Rijád vystřídá po pěti ročnících Prahu v pořadatelství vrcholu v podobě Global Champions Playoffs.
 
„S potěšením zveřejňueme kalendář Global Champions pro rok 2024 s některými z nejvýznamnějších světových metropolí a ikonických destinací. Jsme hrdí na to, že můžeme přivítat zpět tolik oblíbenou Šanghaj, kde se bude závodit na zcela novém stadionu. Bude to další rušný a vzrušující rok plný vrcholového sportu. I nadále posouváme hranice a budeme pokračovat v ambiciózním rozvoji našeho okruhu,“ nechal se slyšet zakladatel celého projektu a prezident série Jan Tops.
 
Zdroj: tisková zpráva Global Champions



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE