reklama 11A

Kateřina Kučerová: Pro mě bude mistrovství v Martinicích vrchol sezony

ikonka

Při mistrovství České republiky v parkurovém skákání mladých jezdců, resp. nově v kategorii U25, se pokusí obhájit titul Kateřina Kučerová s klisnou Anabel Van´t Kathof. „Letos pro mě bude republikový šampionát určitě vrchol sezony,“ prozradila.
12.07.2019 15:49  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Do Martinic se Kateřina Kučerová chystá nejen s třináctiletou klisnou Anabel Van´t Kathof, ale také s devítiletým valachem King Kongem, s nímž nastoupí do soutěže týmů. 
 
„Letos je pro mě mistrovství České republiky určitě vrchol sezony, protože jsme se rozhodli nestartovat na mistrovství Evropy,“ prozradila dosud úřadující parkurová mistryně v kategorii mladých jezdců. „Mistrovství je pro mě speciální tím, že si ve třech kolech prověřím, jakou mám formu s konkrétním koněm. Účast při vícedenním šampionátu vyžaduje konzistenci výsledků,“ říká. 
 
Na samotnou obhajobu mistrovského titulu se však Kateřina Kučerová raději neupíná. „Je to hodně o psychice. Musím to brát jako jeden konkrétní závod a nesmím se soustředit na to, že chci obhájit vítězství z loňska, ale na samotné výkony v jednotlivých kolech.“ Její příprava na mistrovství republiky probíhá stejně, jako na podobné závody této úrovně. „V tréninku skáčeme stejně jako jindy, soustředíme se vždy na chyby z předešlých závodů.“
 
Kateřina Kučerová zvažovala, zda využít možnosti nastoupit do prvního kola jezdců do 25 let s oběma koňmi, ale nakonec se rozhodla King Konga nahlásit do týmové soutěže. „Původně jsem myslela, že bych oba dva koně vzala do jednotlivců, ale jelikož King Kong nemá ještě tolik zkušeností, tak jsme se rozhodli ho nechat v nižší soutěži v družstev. Vloni jsme v soutěži mladých jezdců měla také pouze Anabel a byly jsme úspěšné, tak to tak necháme i letos.“
 
Do Martinic se Kateřina ráda vrací. „Mě se tam moc líbí, startovali jsme tam i nedávno při Memoriálu Jana Papouška. Vyhovuje mi tamní velké kolbiště, kvalitní povrch a také to, že koně ve většině případech jsou ustájeni v pevných boxech. Je to určitě jeden z nejkvalitnějších areálů v České republice,“ hodnotí. „Dokonce už mě tam ani neprovází smůla, kterou jsem mívala v kategorii dětí a juniorů, kdy se mi v prvním i v druhém kole dařilo a pak se třetí nepovedlo,“ dodává s úsměvem.
 
Mistrovství České republiky 2019 v parkurovém skákání jezdců do 25 let, žen a jednotlivců se koná v Martinicích u Březnice od 25. do 27. července. Podrobnosti k této akci najdete nejen na webu www.csi-martinice.cz, ale také na nové fanpage, k níž se můžete připojit prostřednictvím internetové adresy www.mistrovskemartinice.cz
 
Své příspěvky na sociálních sítích související s parkurovým mistrovstvím České republiky či Mistrovskými Martinicemi nezapomeňte označovat hashtagy #mistrovskemartinice a #MCRskoky.
 
Archivní foto Patricie Mazuchová / Jezdci.cz




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE