reklama 11A

První český úspěch! Nine Ou Four vyhrál ve Francii

ikonka

Čekání na první letošní vítězství koně v českém tréninku trvalo pouhé tři dny. Prosadil se hned první český zástupce startující ve Francii Nine Ou Four. Svým tradičním finišem ze zadních pozic udolal všechny soupeře v Deauville.
03.01.2019 12:28  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Osmiletý valach Nine Ou Four ze stáje Syndikát V3J se ve čtvrtek stal prvním letošním vítězem v českém tréninku. Pod žokejem Petrem Foretem vyhrál prodejku Prix d’Essai (1300 m, 15 000 euro) ve francouzském Deauville. Pod prvním českým vítězstvím v novém kalendářním roce je tak opět podepsán trenér Václav Luka ml., který se loni poprvé radoval 5. ledna radoval prostřednictvím bělouše Mistera Smarta.
 
"Je to pecka, o dva dny jsme vylepšili nejrychlejší vítězství," řekl Luka serveru Jezdci.cz.
 
Nine Ou Four se prosadil svým tradičním stylem z hloubi pole. První polovinu dostihu strávil na chvostu pole a pozici si začal zlepšovat až v posledních stovkách metrů. V cílové rovině ho Petr Foret vytáhl do vnější stopy a táhlou koncovkou o hlavu udolal německého Ardashira.
 
Pro jednoho z nejstarších koní v Lukově centrále Bošovice to bylo osmé vítězství ze 43 startů, na dotacích vyběhal bezmála 1,5 milionu korun. Jeho největšími úspěchy na českých drahách byla dvě vítězství v jedničkovém sprintu při pražském derby-dni, ve Francii vyhrál předloni dostih kategorie G v Chantilly.
 
Vítězstvím ostříleného sprintera začíná série lednových startů českých koní v zahraničí. Kromě dalších svěřenců Václava Luky ml. v Deauville se v dalších dnech chystají do akce i překážkoví koně centrály rodiny Váňových v italské Pise. 
 
Foto: archiv TMM



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE