reklama 11C

Písečné nad Dyjí novým bodem na mapě mezinárodních vozatajských závodů

ikonka

V kalendáři Mezinárodní jezdecké federace přibyl tak trochu nečekaně, i když možná ne pro všechny, nový bod na mapě vozatajských závodů v České republice. Nováčky mezi pořadateli se stávají Rhea Holding a Stáj Dešná z.s. v čele s Radkem Nesvačilem.
04.02.2019 21:01  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C
 
„Je to venku, již oficiálně,“ pochlubil se na svém facebookovém profilu Radek Nesvačil s odkazem na stránku nového mezinárodního mítinku v disciplíně spřežení, který by se měl uskutečnit v obci Písečné nad Dyjí od 30. srpna do 1. září 2019. 
 
Soutěžních kategorií bude celá řada na úrovni dvou a tří hvězd. Dvouhvězdová kategorie je úplně kompletní včetně poníků, tříhvězdová pak pro singly, páry a čtyřky velkých koní. „S uspořádáním mezinárodních závodů si pohráváme zhruba tři až čtyři měsíce. Trochu to trvalo, než bylo vše odsouhlaseno na FEI a ČJF, ale už to můžeme potvrdit oficiálně. Na přelomu srpna a září u nás proběhnou mezinárodní vozatajské závody všech kategorií. První ročník bude testovací, ale již nyní se můžeme pochlubit účastí tří rozhodčích, kteří budou soudcovat i na letošním mistrovství světa,“ prozradil Radek Nesvačil.
 
„Areál je stále ve výstavbě. Tento měsíc jsme se přestěhovali do nových stájí. Kolbiště začínáme stavět doslova na zelené louce,“ dodal Radek Nesvačil, který je členem stáje Stáj Dešná z.s., resp. pod hlavičkou Rhea Holdingu od července roku 2017.
 
A co dodat o samotném dějišti závodů? „Písečné je rozlohou nevelká, historií však bohatá obec ležící v krásném a dosud ekologicky čistém údolí řeky Moravské Dyje v nadmořské výšce 443 metrů, v těsné blízkosti státní hranice s Rakouskem. V současnosti má i se správně přidruženými částmi cca. 600 obyvatel,“ píše se na internetových stránkách obce. 
 
Web pořádajícího subjektu je aktuálně také „ve výstavbě“. Již brzy vám však s Radkem Nesvačilem nabídneme podrobnější rozhovor, abyste se dozvěděli více.
 
Foto Šárka Veinhauerová




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE