reklama 11B

Metropole módy se mění v město koní. V Miláně proběhne parkurové ME

ikonka

Nejlepší jezdci a koně Evropy míří do Itálie. Ve středu 30. srpna odstartuje v Miláně mistrovství Evropy v parkurovém skákání. Tři týmy si tam zajistí postup na olympijské hry v Paříži. Účast na hrách bude motivací i pro Švýcary obhajující zlato.
28.08.2023 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
V Miláně se dnech 30. srpna až 3. září bude konat mistrovství Evropy v parkurovém skákání. Italské město módy se tak na několik dní stane městem špičkového skokového sportu. Na čtyřech náročných parkurech se rozhodne o držiteli titulu v rámci kontinentu, který je jezdecky nesilnější na světě.
 
Program začíná ve středu 30. srpna zahajovací soutěží jednotlivců, které se počítá také jako první kolo týmového klání. Hodnoceno bude jako honební, což je tradiční formát zahajovacího skákání na evropském šampionátu. 
 
Další část nabídne dvoukolovou soutěž, po níž bude známé konečné pořadí družstev. Soutěž je však rozložena do dvou dnů. První část se odehraje ve čtvrtek, druhá o den později. Po ní proběhne medailový ceremoniál. 
 
Sobota bude volným dnem a v neděli 3. září nastoupí finalisté v kategorii jednotlivců do rozhodujícího čtvrtého parkuru. 
 
 

Časový harmonogram

 
Středa 30. srpna 
• 1. soutěž - kvalifikace jednotlivců a týmů
 
Čtvrtek 31. srpna 
• 2. soutěž - kvalifikace jednotlivců a finále týmů - kolo 1
 
Pátek 1. září
• 2. soutěž - kvalifikace jednotlivců a finále týmů - kolo 2
 
Sobota 2. září
• Volný den
 
Neděle 3. září
• 3. soutěž - finále jednotlivců
 
 

 

Všechny evropské federace vysílají do Itálie to nejlepší, co mají k dispozici. Týmové zlato budou obhajovat jezdci Švýcarska. V jejich sestavě nechybí Martin Fuchs, který má z posledních dvou šampionátů dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili. Švýcaři přihlásili také Steva Guerdata, olympijského vítěze z Londýna a jezdce, který se řadu let drží v top 20 světového žebříčku.
 
Němci, kteří byli před dvěma lety druzí, nenominovali úřadujícího mistra Evropy Andreho Thiema, ale na soupisce mají třeba zkušeného Marcuse Ehninga nebo čtvrtého muže individuálního pořadí z roku 2021 Christiana Kukuka.
 
Mezi favority budou patřit jistě také Švédi. Dorazí i světová jednička Henrik von Eckermann, který však nepojede svého hvězdného Kinga Edwarda, ale klisnu Ilianu. Stabilní špičkou jsou i Belgičani, kteří byli naposled bronzoví a také Britové či Nizozemci. Zapomenout nesmíme ani na Iry, Nizozemce či Francouze. Právě francouzský reprezentant Julien Epaillard je světovou dvojkou a v posledních dvou sezonách má vynikající formu. Česká republika na letošním šampionátu zastoupení mít nebude.
Evropský šampionát je jednou z akcí, z kterých přímo postupují týmy na olympiádu. Konkrétně tři nejvýše postavená družstva, která ještě žádnou z rozdělovaných kvót neobsadila, si zajistí účast v Paříži. Obhajující Švýcaři vstupenku do Paříže ještě nemají, takže jejich motivace bude o to silnější.
 
Foto: Christophe Taniére / FEI



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE