reklama 11D

Martin Pecka: Rádi bychom z Ceny Eliota udělali v Chuchli tradici

ikonka

V pátek 11. října odstartovaly třídenní skokové závody na závodišti Chuchle Arena Praha vrcholící nedělní Cenou Eliota. Ředitel areálu Martin Pecka navíc prozradil, že je připravena LED obrazovka, kde se bude vysílat přímý přenos Velké pardubické.
11.10.2019 12:59  |  Autor: Josef Malinovský, Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Jezdeckou sezonu 2019 na závodišti Chuchle Arena Praha uzavírají třídenní skokové závody, které se organizační tým rozhodl pojmenovat Cena Eliota. "Myšlenkou bylo připomenout si historii českého skokového jezdectví, konkrétně zlatého medailistu z letních olympijských her z roku 1928 Františka Venturu a jeho koně Eliota, jelikož se dosud žádný závod připomínající tuto dvojici u nás nejezdil," vysvětlil ředitel závodiště Martin Pecka a dodává: "Rádi bychom z Ceny Eliota udělali tradici při zakončení jezdecké sezony."
 
Nabízí se, že termín druhé říjnové neděle byl vybrán právě z důvodu konání nejslavnějšího českého dostihu, Velké pardubické, to ovšem Martin Pecka vyvrátil. "Termín na Velkou pardubickou nebyl primárně cílem, ale vyšel tak spíše souhrou náhod. Druhý říjnový víkend byl u nás na závodišti volný právě proto, že se v Pardubicích běží překážkové dostihy. Je tedy možné, že se tento termín stane do budoucna pravidlem."
 
Účastníci ani diváci nedělního programu Ceny Eliota se však nemusí bát, že by o tak stěžejní událost, kterou je Velká pardubická, přišli. "Hlavní soutěž je naplánována tak, aby skončila krátce před startem Velké pardubické, přičemž na místě bude připravena LED obrazovka, kde se bude celý průběh nejsledovanějšího českého dostihu vysílat," prozradil Martin Pecka.
 
Startovní a následně i výsledné listiny najdete na TOMTO ODKAZU.
 

Přímý přenos nedělního programu Ceny Eliota vysílá EquiTV na ZDE.

Ilustrační foto Josef Malinovský





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE