reklama 11B

Jel jsem spíš jako na vyjížďku, říká Charles o vítězství v La Coruni

ikonka

V neděli 3. prosince se v La Coruni konalo sedmé kolo halového Světového poháru v parkurovém skákání. První místo obsadil teprve čtyřiadvacetiletý Brit Harry Charles, který je navzdory nízkému věku světovou čtrnáctkou. Sedlal ale nezkušeného koně.
04.12.2023 14:14  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 

Kvalifikace Světového poháru 2023/2024 jsou v plném proudu. La Coruňa se stala dějištěm sedmého kola bodovaného v rámci západoevropské ligy. První místo tam v neděli 3. prosince obsadil Harry Charles s desetiletým Sherlockem. 
 
Jezdec, který patří ještě do věkové kategorie U25, se stabilně drží ve světové špičce. Je lídrem světového žebříčku do 25 let a čtrnáctým jezdcem mezi seniory. Jeho vítězství tak nebylo žádným překvapením. I když on sám říká, že pro něj ano.
 
„Můj kůň je na této úrovni úplně nezkušený. Byl to teprve jeho druhý nebo třetí parkur do 160 centimetrů v životě. Takže jsem měl jasno, že rozeskakování pojedu v klidu, jako na vyjížďku. Nechtěl jsem zkoušet žádné hrdinství nebo tlačit na vítězství. Je to pro něj jenom zkušenost do budoucna,“ okomentoval úspěch jezdec, který do rozeskakování nastupoval jako poslední.
 
V té chvíli byly v průběžné výsledkové listině jen dvě dvojice s nulou. On dokázal dojet do cíle rovněž bez chyb, a navíc navzdory jeho plánům i v nejlepším čase. Druhý Rakušan Max Kühner na valachovi jménem EIC Julius Caesar zapsal o půl sekundy horší čas. Třetí místo obsadila španělská dvojice Armando Trapote a Tornado VS.
 
Harry Charles je aktuálně vedoucím jezdcem bodování západoevropské ligy, druhé místo drží jeho krajan Ben Maher a třetí je držitel posledního titulu z finále World Cupu Henrik von Eckermann ze Švédska. Další mítink se koná v Londýně od 13. do 18. prosince. 
 
 
Foto: Clark Mackenzie / FEI



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE