reklama 11D

Francouz Epaillard se v Saint Tropez kvalifikoval do Super GP v Praze

ikonka

Páté kolo Longines Global Champions Tour ovládl v Saint Tropez domácí reprezentant Julien Epaillard a kvalifikoval se tak do listopadové Super Grand Prix v pražské O2 areně. V hlavní soutěži mítinku startovala také česká jezdkyně Anna Kellnerová.
03.06.2023 23:21  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Zatím stoprocentní úspěšnost, co se týče kvalifikací do Grand Prix Longines Global Champions Tour, má letos Anna Kellnerová. V Saint Tropez vrcholnou soutěž celých závodů absolvovala s klisnou Catch Me If You Can Old s deseti trestnými body a skončila na 26. místě. 
 
„Určitě mám radost z toho, že se nám v letošní sezoně pokaždé podařilo kvalifikovat do Grand Prix. Je to pro nás určitě posun kupředu, jelikož minulý rok tomu tak rozhodně nebylo. Jsem ráda, že to Catchie takto zvládá, a že jsme si v tomto směru polepšily,“ konstatovala Anna Kellnerová, která pro svoji patnáctiletou klisnu musí pečlivě plánovat starty i ohledem na její věk. „Catchie není již úplně nejmladší, musím myslet na její tělo a na to, že toho má se mnou již hodně odskákáno. Chci, aby byla vždy v co nejlepší formě, a abych ji co nejméně unavila. Proto se snažím parkury a závody před tím optimalizovat tak, aby toho měla za sebou co nejméně, měla možnost si odpočinout a byla v plné síle na kvalifikaci do Grand Při a ideálně i do Grand Prix samotné,“ prozradila jezdkyně v rozhovoru pro EquiRadio.
 
Hlavní soutěž v Saint Tropez s výškou překážek 160 centimetrů byla podle Kellnerové velmi náročná. „Musím říct, že to byla nejtěžší Grand Prix, kterou jsem v této sezoně jela. V Dauhá bývají například obrovské skoky, protože je tam hodně prostoru na cválání, ale tady to bylo poměrově k velikosti kolbiště nejen složité, ale také i opravdu velké,“ dodala. 
 

Psali jsme: Prague Lions byli v Saint Tropez čtvrtí. K úspěchu přispěla Kellnerová

 
Do rozeskakování se po bezchybném základním parkuru probojovalo šest dvojic. Brit Scott Brash jako jediný v sedle čtrnáctiletého Hello Jeffersona chyboval a skončil tak šestý. Po vítězství v Madridu přidala další skvělý výkon Australanka Edwina Tops-Alexander, když s Fellow Castelfieldem skončila tentokrát pátá. Čtvrté místo patřilo Olivierovi Philippaertsovi na sedmnáctileté klisně H&M Legend Of Love. Bronzová pozice mu unikla o pouhou čtvrtinu sekundy. Právě o tolik byl rychlejší Francouz Simon Delestre na desetiletém valachovi Dexter Fontenis Z. 
 
Letos podruhé druhý skončil Christian Kukuk, když na jedenáctiletém hřebci Mumbaiovi projel cílem rozeskakování v čase 38,88 sekundy. Od prvenství jej dělilo 48 setin, které hrály ve prospěch dalšího z domácích jezdců – Juliena Epaillarda na desetiletém valachovi Donatello d´Auge. „Je to úžasné vyhrát před domácím publikem. Donatello je prostě fantastický kůň. Atmosféra zde byla neuvěřitelná a bylo to tak jedno z mých nejkrásnějších vítězství. Vyhrát Grand Prix Longines Global Champions Tour není vůbec snadné, pracujeme na tom každý den, a když se to podaří, je to skvělý pocit i díky tomu, že nás čeká v listopadu účast v LGCT Super Grand Prix v Praze. Je to pro mě něco speciálního a udělám vše pro to, abychom do O2 areny přijeli v nejlepší formě,“ spokojeně uvedl Julien Epaillard krátce po soutěži.
 
Naopak zklamaný musel být Němec Christian Kukuk, jemuž postup do vrcholné soutěže celé sezony už podruhé unikl doslova o vlásek. „Stále mám vidinu toho, že se nám zlatou vstupenku do LGCT Super Grand Prix podaří získat. Ještě není všem dnům konec, ale samozřejmě je to trochu zklamání, když už jste podruhé v této sezoně druhý. Určitě však není ostuda být poražen Julienem Epallardem. Je to jeden z nejrychlejších jezdců Global Champions a já jsem byl velmi blízko triumfu.“ 
 
Kromě Juliena Epallarda a již zmíněné Edwiny Tops-Alexander se do Super Grand Prix letos kvalifikovali tři Němci. V Dauhá vyhrál Philipp Weishaupt, na Miami Beach se stejně jako v roce 2022 podařilo triumfovat Katrin Eckermann a v Mexico City nenašel přemožitele David Will. 
 
V žebříčku LGCT je první stále Maikel van der Vleuten, jenž v Saint Tropez bral díky jedenácté pozici s valachem Beauville Z N.O.P. dalších 26 bodů a celkově jich má 135. Se 109 body je druhý Abdel Saïd a na třetí příčce je se 103,2 body Christian Kukuk. Stobodovou hranici překonala po pěti kolech ještě Malin Baryard-Johnsson. 
 
Global Champions pokračuje již v nadcházejícím týdnu šestou zastávkou v Cannes, na níž v rychlém sledu navážou Stockholm, Paříž a Monaco. V červenci budou následovat nové destinace ve španělské A Coruñi a v německém Riesenbecku. V srpnu jsou naplánované již tradiční destinace v Londýně a Valkenswaardu, v září pak zůstal v kalendáři pouze Řím, jelikož závody v New Yorku byly zrušeny. Základní část série vyvrcholí na konci října v Rijádu a tečku za celou sezonou udělá od 16. do 19. listopadu GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková informace Global Champions Prague Playoffs
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE