reklama 11C

Dění v týdnu: Sezona nekončí, Češi míří na dva evropské šampionáty

ikonka

Jezdecká sezona je i po prázdninách v plném proudu. Čeští jezdci se chystají na mistrovství Evropy ve vytrvalosti a také na paradrezurní kontinentální šampionát. V Česku se odehraje finále KMK ve všestrannosti i další kolo Českého skokového poháru.
05.09.2023 11:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Celá řada akcí je v národním kalendáři jezdeckých závodů. V Suché u Litomyšle se bude konat další kolo Českého skokového poháru, které vyvrcholí v neděli 10. září Velkou cenou Litomyšle. Do Borové pojedou jezdci všestrannosti, na program je finále Kritéria mladých koní.
 
V Kozlovicích se odehraje mistrovství České republiky v reiningu, jediné wetsernové disciplíně zastřešené Českou jezdeckou federací. Ve Zduchovicích se už od 6. září bude skákat při Memoriálu Miloslava Perníčka. Připraveny budou soutěže pro pony i velké koně. Celkem je v českém kalendáři na třicet závodů.
 
Cílem jezdců jsou i závody v zahraničí. Paralympijská jezdkyně Anastasja Vištalová a její klisna First Love odstartují už 5. září na mistrovství Evropy v paradrezuře v německém Riesenbecku. Na mistrovství Evropy jedou i vytrvalci. Ve čtvrtek 7. září vyrazí na 160 kilometrů dlouhou trať Nela Jandczaková na Sokratovi S a Naděžda Nave s Niagarou du Vialaret. V sobotu se pak bude konat soutěž CEI3*, do níž nastoupí Táňa Terberová.  
 
Anna Kellnerová a Charlotte de Moussac jsou přihlášené na CSI do Opglabbeeku a početná česká výprava jede na CSI do Šamorína. Závodit tam budou mimo jiné členové reprezentace Aleš Opatrný, Vladimír Tretera nebo Filip Doležal.
 
Na závody ve všestrannosti CCI do Orp le Grand jede Nikola Ečerová a vozatajce čeká CAIO v Baborowku. V kategorii dvojspřeží se objeví Ota Bareš, Jaroslav Juráň, Libor Kurka, Vladimír Moudrý, Petr Nová a Alexandr Soukup. Se čtyřspřežím budou závodit Jiří Nesvačil, Radek Nesvačil a Jiří Nesvačil junior.
 
Foto: poskytla Anastasja Vištalová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE