Dění v týdnu: Na domácí scéně proběhnou mezinárodní závody, hned dvoje

ikonka

Čtvrtý dubnový víkend bude opravdu rušný. Domácí kalendář nabízí hned dvoje mezinárodní závody. V Kladrubech nad Labem se pojede tradiční vozatajský Rudolfův pohár, ve Zduchovicích se koná CSIOchJY. A k tomu mnoho výjezdů do zahraničí.
19.04.2022 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Skutečně nabitý víkend čeká jezdce a příznivce českého jezdeckého sportu. Od 20. dubna startuje ve Zduchovicích parkurový mítink pro jezdce v kategoriích dětí, juniorů a mladých jezdců CSIO. V rámci programu budou připravené i soutěže pro mladé koně. Akce má hned dva vrcholy: páteční Poháry národů a nedělní Grand Prix.
 
Od čtvrtka 21. dubna se v Kladrubech nad Labem budou konat tradiční vozatajské závody CAI pod názvem Rudolfův pohár. Diváci se mohou těšit na jednospřeží, páry i čtyřspřeží. Sportovci nejprve předvedou drezurní úlohu, po ní následuje atraktivní maraton, který se pojede v sobotu. Vše vyvrcholí v neděli jízdami mezi kužely.
 
Český kalendář přináší i řadu národních akcí. V Hradištku se bude skákat. Další kolo Champions Tour proběhne od 22. do 24. dubna a rozpis čítá celkem šestnáct soutěží od hobby po stupeň T*.
 
Parkury vyrostou také v Hořovicích, Klatovech, Ostravě, Nových Zámcích nebo v Mostě. Na drezuru můžete vyrazit do Nebanic, Dubence nebo na Přední Kopaninu. Kalendář přináší i závody ve voltiži, které proběhnou v Tlumačově. Vytrvalecké soutěže se pojedou v Dolním Dvořišti.
 
 

Češi v zahraničí

 
Mnoho českých jezdců se rozhodlo pro účast v zahraničí. Paradrezurní reprezentantka Anastasja Vištalová vyrazí na CPEDI do Waregemu. Početná výprava míří na závody ve všestrannosti do polské Strzegomi. Představí se v úrovni od jedné do tří hvězd. CCI3*-L pojedou Michaela Balounová s Empatií, Barbora Seligová s Expressem-EV a Matěj Sukdolák s Qaidem.
 
Největšímu zájmu se však těší skokové mítinky. Kateřina Tomanová pokračuje na CSI v Olivě, Kateřina Kučerová bude startovat v Gorla Minore. CSI3* Lier v Belgii se zúčastní Anna Kellnerová a Valentýna Kuková a Petr a Filip Doležalovi budou závodit v Opglabbeeku.
 
Řada skokanů si vybrala CSI Stadl Paura. Nastoupí tam třeba Jan Štětina, Lucie Strnadlová, Barbora a Alžběta Vojtkovy nebo Ondřej Pospíšil. Zájem je i o CSI Zielena Gora, kam vyráží Sára Vingrálková, Přemysl Adam nebo Kamila Veselá.
 
Ilustrační foto: Kateřina Návojová