reklama 11D

Dění v týdnu: Češi míří do zahraničí, pokračuje ČSP i Zlatá podkova

ikonka

Extrémně nabitý týden od 12. do 18. června zažijí jezdci i fanoušci jezdeckého sportu. Doma proběhne další díl Českého skokového poháru i Zlatá podkova a ve Stockholmu se pojede Global Champions. Reprezentačních výjezdů je dlouhá řada.
13.06.2023 11:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Třetí červnový víkend přinese už standardně velký počet akcí, které budou zajímat fanoušky jezdeckého sportu. Ve Zduchovicích bude pokračovat seriál Českého skokového poháru, který vyvrcholí v neděli 18. června Velkou cenou.
 
V Lošticích proběhne další kvalifikační závod Zlaté podkovy ve všestrannosti. Mimo to je v národním kalendáři České jezdecké federace dalších čtyřiadvacet závodů v parkurovém skákání, drezuře i vytrvalosti.
 
Čeští jezdci se představí také v zahraničí. Jen parkurových závodů je v plánovaných výjezdech hned šest. Oliver Písařík bude skákat na CSIOdJY v Hagenu, Anna Makovská je přihlášená na CSI1* Lichtenvoorde. V účasti na skokových závodech v kanadském Spruce Meadows bude pokračovat Václav Staněk a Emma de Moussac nastoupí do soutěži v Maubeuge ve Francii.
 
Početná výprava vyrazí do Šamorína. V soupisce ČJF je třeba Filip Doležal, Marek Hentšel, Albert Písařík, Emma Sophia Španko nebo Kateřina Veselovská. V Sopotech se odehraje jeden z mítinků CSIO5* zařazených do série Nations Cup první Divize. V českých barvách tam nastoupí jako jednotlivec Sára Vingrálková.
 
Silná sestava jezdců všestrannosti si za svůj cíl vybrala maďarský Kaposvar. Do soutěží při CCI jsou přihlášeni třeba Miloslav Příhoda, který hned po čtyřhvězdovém parkurovém mítinku v Polsku opět přesedá na své všestranné svěřence. V přihlášce jsou dále Adéla Císařová, Martin Maivald, Petr Myška, Anna Balcarová, Šárka Douchová, Diana Lochmanová, Lucie Knotová, Kristýna Chorovská a Eliška Ciarkowská.
 
Hagen je vedle CSIO pro děti, juniory a mladé jezdce dějištěm také CDIO pro mládežnické kategorie. V juniorské drezurní kategorii se představí Johana Vášáryová, v dětské rundě budou závodit Alice Hubáčková a Anna Marie Křížová. Výjezd má v plánu také voltižní reprezentace, a to do Šamorína. V obsáhlé přihlášce je celkem sedm koní a jezdci se představí v kategoriích juniorů, mladých jezdců, dětí i seniorů. Navíc budou soutěžit i v několika různých úrovních. Nejvyšší úroveň tří hvězd okusí pouze Jan Hablovič.
 
V zahraničí se kromě Poháru národů v Polských Sopotech schyluje také k dalšímu mítinku Global Champions, který tentokrát proběhne ve Stockholmu. Příznivci špičkové všestrannosti budou jistě sledovat průběh CCI5* v Luhmühlenu, které patří k šesti nejtěžším závodům světa.
 
Foto: Stefano Grasso / LGCT



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE