reklama 11B

Další zářez Sáry Vingrálkové: S How Easy si dojela pro titul mistra ČR

ikonka

Sára Vingrálková prožívá na domácích kolbištích mimořádně úspěšné období. Po vítězství v Grand Prix při Světovém poháru v Olomouci a druhém místě z Grand Prix CSIO v Praze triumfovala během mistrovství České republiky ve Zduchovicích.
06.08.2023 16:12  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Třetí kolo mistrovské soutěže jednotlivců při parkurovém šampionátu ve Zduchovicích překonal jako první Jiří Hruška s klisnou Reiky, ale nesl si osm a čtyři trestné body z předešlých částí soutěže a skončil tak až desátý. 
 
V neděli nechyboval ani Jiří Skřivan na valachovi Holland TN, ale zaznamenal jeden trestný bod za překročení času. V součtu měl devět bodů, což mu stačilo na devátou příčku. Stejné bodové skóre zapisoval osmý umístěný Radek Šídlo na valachovi Inos del Maset. 
 

Psali jsme: Svobodová vyhrála mistrovství U25. Soukupová byla s handicapem druhá

 
Na dalších čtyřech nemedailových pozicích se seřadily dvojice s osmi body, a tak i v jejich případě rozhodoval o umístění čas třetího kola. Nejrychlejší byla Natálie Ulčová s valachem Demontem, pátý se umístil Přemysl Adam na Cachasovi a šestá byla Mariana Michlíčková, jež v sedle valacha Departure S po dvou jízdách s jednou chybou předvedla v závěru precizní výkon. Stejně na tom byl i Jan Štětina na valachovi Kuala Lumpur VD Begijnakkeer Z, ale kvůli času 69,45 figuruje až na sedmém řádku výsledkové listiny. 
 
Z bronzové medaile se nakonec radovala Kateřina Veselovská, která s valachem Celano S inkasovala šest bodů v úvodu mistrovského závodu a v sobotu i v neděli absolvovala celý kurz čistě. O něco lepší výchozí pozici pro nedělní start měl Zdeněk Hruška s klisnou Carthagou DK, na jehož kontě bylo jen pět bodů ze soboty. Další již nepřidal a už před startem poslední dvojice věděl, že bude nejhůře druhý. 
 

Nepřehlédněte: Lucie Strnadlová má mistrovský hattrick. O medaile se rozeskakovalo

 

Sára Vingrálková s valachem How Easy věděla, že vyhraje i s jednou chybou, jelikož byla jediná, kdo po dvou kolech neměl žádnou penalizaci. U toho zůstalo i poté, co do třetice projela cílem a mohla se začít radovat z mistrovského titulu. Po triumfu při hlavní soutěži Světového poháru v Olomouci a druhém místě během Grand Prix CSIO v Praze tak do své kariéry zařadila další výrazný úspěch.
 
Foto: Josef Malinovský
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE