reklama 11C

Trip to Rhodos hvězdou Galavečera českého turfu

ikonka

Tradiční tečkou za dostihovou sezónou je od roku 1995 Galavečer českého turfu, který se po třech letech vrátil do Národního domu v Prostějově. Vyhlašovali se nejen šampioni sezony 2017, ale i nejlepší koně ve třinácti kategoriích…
14.01.2018 09:07  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Pro čestné ceny si přišli šampióni z minulé sezóny, jejichž jména známe již od listopadu, co byl odběhnut poslední dostih, ale nejvíce zúčastněných bylo zvědavých na vyhlášení nejlepších koní celkem ve třinácti kategoriích. Nejprestižnější kategorií je Kůň roku, která je vyhlašována od roku 1970.
 
Hlavní hvězdou večera se stal loni osmiletý hnědák Trip to Rhodos, který se stal nejlepším starším koněm (potřetí), nejlepším vytrvalcem (potřetí) a také si odnesl nejprestižnější ocenění Kůň roku 2017. Dvě ocenění získala bělka Venillia, která se stala nejlepší mílařkou a nejlepším koněm českého chovu.
 

Kdo se prosadil v jednotlivých kategoriích? 

 
Nejlepší dvouletý hřebec - Sagar (IRE) - hnědák, DS Pegas, trenér Dalibor Török, chovatel M. Legars. V anketě získal 71 hlasů (73,2 %).
 
Nejlepší dvouletá klisna - Love Connection (GER) - ryzka, TAHLO Šefraný, trenér Karel Germič, chovatel Gestüt Harzburg. V anketě získala 81 hlasů (84,4 %).
 
Nejlepší tříletý hřebec nebo valach - Nagano Gold (GB) - hnědák, Syndikát V3J, trenér Václav Luka, chovatel E. Cantillon a J. Knight. V anketě získal 38 hlasů (39, 2 %).
 
Nejlepší tříletá klisna - Polyanta (ITY*) - hnědka, DS Pegas, trenér Dalibor Török, chovatel Ing. Jiří Trávníček. V anketě obdržela 84 hlasů (86,6 %).
 
Nejlepší sprinter - Ultimate Fight (FR) - ryzák, Václav Slovák, trenér Zdeno Koplík, chovatel A. Hebert. V anketě obdržel 56 hlasů (58,3 %).
 
Nejlepší proutěnkář - Arkalon (FR) - hnědák, valach, Dr. Charvát, trenér Pavel Tůma, chovatel E. & E. de Kerpezdron. V anketě obdržel 38 hlasů (40,9 %).
 
Nejlepší steepler - Capferret (FR) - vraník, valach, Meridian, trenérka Štěpánka Myšková. V anketě obdržel 69 hlasů (71,9 %).
 
Nejlepší kůň v cross country - No Time To Lose (GB) - hnědák, valach, DS Paragan, trenér Josef Váňa, chovatel Carmel Stud. V anketě obdržel 86 hlasů (90,5 %).
 
Nejlepší kůň českého chovu a nejlepší mílař - Venillia - bělka, Orling, trenérka Martina Růžičková, chovatel Orling spol. s r. o. V anketě o nejlepšího koně českého chovu dostala 73 hlasů (74 % hlasů) a mezi mílaři se objevila na dvaceti hlasovacích lístcích (20,8 %).
 
Kůň roku 2017, nejlepší starší kůň a nejlepší vytrvalec - Trip to Rhodos (FR) - hnědák, valach, Dr. Charvát, trenér Pavel Tůma, chovatel E.A.R.L. Haras Saint James, Y. Elliot. V anketě o nejlepšího koně roku 2017 obdržel 28 hlasů (28,9 %), mezi staršími koňmi dostal 54 hlasů (56,3 %) a mezi vytrvalci jej na anketní lístek napsalo 64 hlasujících (66 %).
 
 

Další udílené ceny:

 
Cena za dlouholetý přínos dostihovému sportu: Ing. Jan Vaňourek st.
 
Nejlepší žák na rovině: David Liška - 18 vítězství
 
Nejlepší žák na překážkách:  žk. Pavel Složil ml. -  vítězství
 
Šampion jezdec amatér na rovině: Jindřich Fabris - 5 vítězství
 
Šampion jezdec amatér na překážkách: Michal Mikšovský - 4 vítězství
 
Šampion jezdec na překážkách: Marcel Novák - 25 vítězství
 
Šampion trenér na překážkách: Helena Vocásková - 16 vítězství
 
Objev roku na překážkách: Medic
 
Šampion jezdec na rovině: Jaromír Šafář - 29 vítězství
 
Šampion trenér na rovině: Ludvík Haris - 23 vítězství (vzhledem k probíhajícímu řízení před Dostihovým soudem z důvodu pozitivního dopingového nálezu u koně Lagaro nebyl oceněn)
 
Objev roku na rovině: Love Connection (GER)
 
Majitel sezóny - rovina: DS Pegas - zisk 2 299 650 Kč
 
Majitel sezóny - překážky: DS Paragan - zisk 2 176 000 Kč
 
Chovatel sezóny: Hřebčín Napajedla
 
Zdroj: JC ČR
Foto: Josef Malinovský



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE