reklama 11C

Návrh skokové komise FEI na změnu pravidel

Podle informací, které zveřejnil server World Of Show Jumping formulovala skoková komise Mezinárodní jezdecké federace FEI návrh na změnu některých článků v mezinárodních pravidlech, a to včetně často diskutovaného pravidla o krvi po použití ostruh.
24.07.2017 15:24  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Návrh na změnu skokových pravidel FEI, který měl být předložen národním federacím, má obsahovat úpravy zejména v článcích o zvacím systému na závody CSI, podmínkách pro pořádání CSI a CSIO. Dále se týká článku o vodním příkopu, v případě schválení by se dotkl také často diskutovaného pravidla o krvi po použití ostruh, použití zadních kamaší a ve hře je také nová penalizace podle tabulky A, tzv. pravidlo „Cut-off  score“. 
 
Například podle návrhu na změnu článku o krvi by byl jezdec při neúmyslném zranění koně ostruhou pouze vyloučen, nikoliv diskvalifikován, jako je tomu nyní. Při nepatrné známce krve by nebyl nijak penalizován. Diskvalifikován by byl, kdyby se objevila krev po zjevném nadměrném použití ostruh. 
 
Další návrh mluví o umístění pásky na doskokovou stranu vodního příkopu, která by být umístěna nově do vody, nikoliv na zem za samotný vodní příkop.
 
Zajímavý je také návrh na „Cut-off score“ pravidlo do tabulky A. Doslova by se dalo přeložit jako „odstřihnout po skóre“. Fungovalo by tak, že pokud by byla vypsaná soutěž přesně definovaná v rozpisu hodnocená podle příslušného článku a tabulky A, byla by dvojice na parkuru vyloučená po dosažení určitého počtu trestných bodů – v návrhu je 16. 
 
 
Zdroj: web World Of Show Jumping



Štítky: skokyFEI
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE