reklama 11C

Do české premiéry v superlize PN zbývá 72 hodin

Český parkurový tým nastoupí v pátek 3. června v 14.30 hodin poprvé v historii do soutěže Poháru národů v rámci evropské Divize 1. Stane se tak při závodech CSIO5* v St. Gallen. Do elitní divize postoupilo družstvo výkony v sezoně 2015.
31.05.2016 14:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Skvělými výkony v sérii Poháru národů 2015 v Divizi 2 dokázali čeští jezdci postoupit pro letošní sezonu do takzvané superligy a zařadili se do první evropské divize po bok áčkkových týmů Belgie, Francie, Irska, Itálie, Německa, Nizozemí, Švédska, Švýcarska a Velké Británie.

Prvním závodem, kde měl podle rozhodnutí FEI český celek sbírat body do celosezónního žebříčku, mělo být CSIO Lummen na konci dubna. Mítink však byl kvůli nepřízni počasí zrušen, a Češi tak atmosféru pětihvězdového CSIO v konkurenci světové špičky v Divizi 1 zažijípři druhém přiděleném kole ve švýcarském St. Gallen.

Soutěže CSIO začnou již ve čtvrtek 2. června, všichni fanoušci jezdectví však budou netrpělivě čekat na páteční odpoledne, kdy v 14.30 odstartuje soutěž Poháru národů. Podle soupisky české ekipy se dá předpokládat, že v tradiční sestavě Emma de Moussac, Aleš Opatrný, Zuzana Zelinková a Ondřej Zvára, nedojde ke změně.

Jak jsme již informovali, do Švýcarska se chystá nejvyšší evropská elita. Jako bodované mají páteční Pohár národů určený další čtyři země, Belgie, Švýcarsko, Švédsko a Irsko. Ostatní zúčastněné týmy tentokrát do žebříčku nebodují, nebo případně bodují v jiných skupinách, nicméně to jim nebrání vyslat do St. Gallen své nejlepší sportovce.


Výsledky ze St. Gallen najdete POD TÍMTO ODKAZEM
 




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE