reklama 11C

Asijský mítink Longines Masters již za měsíc

Ve dnech 10. až 12. února se odehraje v Hong Kongu jedno z kol parkurové série Longines Masters. Pořadatel již zveřejnil nejzajímavější body programu, na které se mohou diváci těšit vedle sportovních výkonů špičkových jezdců z celého světa.
11.01.2017 11:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Longines Masters v Hong Kongu je součástí série třech závodů. Kromě Asie se jezdci každoročně účastní mítinku Longines Masters v Los Angeles a Paříži.
 
Pokud se jezdci podaří vyhrát Grand Prix v jedné sezoně Masters postupně v Los Angeles, Paříži a na závěr v Hong Kongu, získá Super Grand Slam a mimořádnou výhru ve výši dva a čtvrt milionu eur. Pakliže jezdec zvítězí ve třech po sobě jdoucích Grand Prix, avšak je v rámci jedné sezony čeká ho „pouhý“ Grand Slam s dotací milion eur.
 
Letošní termín v případě Hong Kongu připadl na 10. – 12. února, a uzavírá se tak celý okruh. Vzhledem k tomu, že v Los Angeles zvítězil německý jezdec Daniel Deusser a v Paříži později Belgičan Gregory Wathelet, je jisté, že Super Grand Slam letos zůstane nepokořen
 
Ve třech dnech se mohou diváci těšit vedle špičkových sportovních výkonů také na speciální klání, které spojuje klasickou parkurovou soutěž s dostihem. Vystoupí Santi Serra se svou světoznámou show, na programu je také koncert a mnoho dalšího.
 
Okruhu se účastní nejlepší jezdci z celého světa, a tomu je přizpůsobená skladba soutěží. Závody mají nejvyšší kategorii CSI5*, takže parkury do 145 cm jsou vždy jen „zahřívací“. Grand Prix se pojede na překážkách do 160 cm.
 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE