reklama 11C

Zákonu EU o zdraví zvířat: Pracovní skupina ovlivnila řadu ustanovení

ikonka

Ve středu 21. dubna vstoupil v platnost zákon EU o zdraví zvířat. Spolupracovala na něm speciálně svolaná pracovní skupina Mezinárodní organizace pro koňské sporty (IHSC), jež dokázala zrušit nebo odložit některá navrhovaná ustanovení.
25.04.2021 09:09  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 

Ve středu 21. dubna vstoupil v platnost zákon EU o zdraví zvířat, a rozsáhlá lobby speciálně svolané pracovní skupiny Mezinárodní organizace pro koňské sporty (IHSC) napomohla řadě klíčových ustanovení, která byla buď odstraněna, nebo se jejich implementace odsunula na později. 
 
Klíčovými změnami v legislativě je: rozšíření používání stávajících vývozních zdravotních osvědčení (EHC) pro pohyb koní do srpna 2021 a odstranění navrhované třicetidenní karantény před přepravou koní ze Spojeného království (UK) do členských států EU a Severního Irska. Kromě toho od britských koní se již nebude vyžadovat třicetidenní karanténa před přepravou do členských států EU nebo do Severního Irska.
 
Stávající EHC zůstávají v platnosti do 20. srpna 2021, což znamená, že je do té doby lze využívat. Nové EHC musí být používány pro všechny koně od 21. srpna 2021, ale ustanovení vyžadující registraci přesného umístění koně v EU bylo odloženo do ledna 2022.
 
Koně pocházející ze Spojeného království, kteří jsou registrováni u FEI nebo u uznávané britské organizace nebo plemenné knihy, nebudou muset jít do třicetidenní předexportní karantény, ale místo toho budou muset být po dobu 30 dnů pod veterinárním dohledem.
 
S Evropskou komisí pokračují práce na návrhu právního předpisu pro digitální pasy, další klíčový návrh pracovní skupiny IHSC pro brexit a zákon EU o zdraví zvířat.
 
 
Zdroj: FEI
 
Ilustrační foto: Stefano Grasso / LGCT
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


Štítky: EUFEIzákon
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE