reklama 11D

Working Equitation: Úspěšný výjezd CSWE na mezinárodní závody v Polsku

ikonka

Po nucené covidové pauze se otevřely dveře pro konání mezinárodních závodů ve Working Equitation, a to II. International Working Equitation Competition, které se konaly ve dnech 25. – 27. června 2021 v polské Wroclawi.
10.07.2021 14:27  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Mezinárodních závodů se účastnily dva spolky z České Republiky zabývající se touto disciplínou, a to CSWE a WEČR.
 
Spolek Czech Society for Working Equitation (CSWE) se účastnil v nejvyšší možné soutěži ve stupni Masters ve složení Stanislava Kindlová s lusitánským hřebcem Fausto a Lenka Šteklová s Ahoto . Měli jsme i zástupce muže, a to Ladislava Kindla s mladým Jakartou startujícího ve třídě C.
 
Stanislava Kindlova s Fauste předvedla senzační výkon a získala nádherné druhé místo v těžké mezinarodní konkurenci. Právem si zaslouží obrovský obdiv a hlavně velkou gratulaci, protože získala kvalifikaci na mistrovství světa v roce 2022 ve Francii.
 
Lence Šteklove s Ahotem se v drezurním testu příliš nedařilo, ale protože je to „working“, tak je vždy šance na zlepšení situace. V testu ovladatelnosti si vedli velice dobře a v testu rychlosti byli třetí nejrychlejší dvojicí i přes to, že Lenka musela slézat z koně a upravit překážku s kelímkem. Celkově ve výsledcích se vyšplhali na krásné čtvrté místo.
 
Posledním jezdcem byl Ladislav Kindl s Jakartou, kteří startovali ve třídě C. Pro Jakartu to byly první mezinárodní závody. Zajeli velmi pěkně drezurní test. V dalších testech jeli velice pěkně, ale osudným se jim stal můstek, kterého se mladý Jakarta bál a neprošel. Je to velmi nadějný kůň a pro něj velká zkušenost.
 
Chtěli bychom poděkovat organizaci WE Poland za skvělou organizaci, Panu Mateusz Giery bez kterého by to nešlo. Poděkování patří šéfce týmu Danielle Fiene, též jezdkyni WE a účastnicí mistrovství světa, která nám předávala cenné rady.
 
Je vidět, že se v České Republice disciplína WE posouvá mílovými kroky vpřed díky podpoře těch nejlepších a s naším heslem „dojedeme“.
 
Autor: Veronika Srbová, foto Working Equitation Polska



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE