reklama 11A

Všeobecná pravidla ČJF 2023: Samostatné výsledky nejmladších kategorií

ikonka

Česká jezdecká federace zveřejnila 23. března upravená pravidla jezdeckého sportu platná od 1. dubna 2023. V sérii příspěvků se podíváme na nejzajímavější změny. Ty ve všeobecných pravidlech se týkají povinností pořadatelů nebo identifikačních čísel.
24.03.2023 08:11  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
V části všeobecných pravidel jezdeckého sportu pro národní soutěže se jedna z úprav týká vyhlašování výsledků a dekorování. „V disciplíně skoky má pořadatel povinnost vyhlásit výsledky v kategoriích: děti, junioři, 4letí a 5letí koně, pokud je v soutěži do 110 cm včetně přihlášeno více jak 5 dvojic určené kategorie. Ceny budou uděleny podle celkové výsledkové listiny a jednotlivé kategorie mají nárok na floty do 5. místa. Dekorování jednotlivých kategorií je doporučeno,“ stojí v PJS. 
 
Další novinka se týká mistrovských soutěží. „Na mistrovstvích nebo mistrovských přeborech jedné oblasti (územní nebo kategorie subjektů) se mohou účastnit soutěžící jen jednoho přeboru nebo mistrovství v jedné věkové kategorii v téže jezdecké disciplíně. Toto ustanovení platí pro všechny jezdecké disciplíny a všechny kategorie, a to včetně jezdců na pony.“ 
 
Ve článku 128 je aktualizované také rozdělování peněžitých cen, kdy národní úprava stanoví, že „Pokud je počet dokončivších Sportovců v soutěži menší, než je stanovený počet cen rozpisem v soutěži, je hlavní rozhodčí ve spolupráci s organizačním výborem povinen úměrně přerozdělit nevyplacené peníze v soutěži mezi oceněné dokončivší jezdce tak, aby celková suma stanovená rozpisem pro danou soutěž byla v této konkrétní soutěži vyplacena.“
 
Přesněji specifikovaný je článek pojednávající o pozastavení činnosti. „V průběhu pozastavení činnosti se osoba, kůň nebo orgán nesmí účastnit jakýchkoliv soutěží, závodů nebo aktivit se soutěžemi a závody souvisejícími, jako Sportovec, člen doprovodného personálu, kůň nebo funkcionář. Nesmí být organizátorskou součástí jakýchkoliv soutěží nebo závodů pod jurisdikcí FEI nebo národní federace, v souladu se stanovami, ani součástí jiných aktivit spojených s FEI (vzdělávací kurzy, jednání, Generální zasedání atd.). Aby se předešlo jakýmkoliv pochybnostem, trénink FEI Sportovců a/nebo FEI koní (ať už na FEI závodech nebo kdekoliv jinde) je považován za aktivitu související s FEI. Osoby mají právo trénovat vlastní koně ve svých nebo v soukromých zařízeních (tj. nespojených s žádnými FEI nebo národními závody/tréninkovými zařízeními). Stále však platí národní úprava, že pozastavení činnosti je řešeno dle Disciplinárního řádu ČJF.
 
Již dříve avizovanou změnou prochází identifikační čísla koní na závodech. Staronové pravidlo říká, že „pořadatel závodů vydává identifikační čísla pro jednotlivé závody“ a kompletně je tak zrušena úprava, která platila v posledních několika letech, kdy identifikační  číslo koně bylo možné vytisknout v Jezdeckém informačním systému ČJF a platilo po celou dobu jeho sportovní kariéry. 
 
Úpravám v pravidlech jednotlivých disciplín České jezdecké federace se budeme věnovat v samostatných příspěvcích.
 
Ilustrační foto: Josef Malinovský
Zdroj: ČJF



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE