reklama 11B

Vokounová s Bleskem vyhrála Český pohár pony díky bleskurychlé jízdě

ikonka

Od pátku 22. do neděle 24. září se v Equine Sport Center Olomouc uskutečnilo finále Českého poháru ČJF v parkurovém skákání dětí na pony. Vypsáno bylo celkem pět kategorií od Benjamin Tour, přes Bronze, Silver a Gold Tour až po takzvané Masters.
25.09.2023 17:33  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Do základní části soutěže Masters Tour nastoupilo celkem jedenáct dvojic, a tak se do finále kvalifikovalo všech devět dvojic, které ji dokončily.
 
Nikola Fojtíková s klisnou Debi Live Element si nesla z úvodu 16 trestných bodů a k nim přidala další čtyři. Nakonec se umístila osmá před Davidou Kodadovou, jelikož ta v sedle Nobli druhý parkur nedokončila. 
 
Zátěž čtyřmi trestnými body měly na startu velkého finále dvě jezdkyně. Viktorie Pospíšilová na klisně Orchid´s Azalea napodruhé předvedla čistou jízdu v čase 33,56 sekundy a v konečných součtech obsadila pátý řádek výsledkové listiny. Za ní se zařadila Anežka Novotná na valachovi Kinamara Kinnitty Rebel. Také ona již žádnou penalizaci nepřidala, ale čas měla o 33 setin pomalejší. 
 
Naopak Karolína Nováková ve dvojici s valachem Mino vstupovala ke druhému startu s čistým štítem, jenže následná jedna chyba v kombinaci s časem 43,43 vteřiny pro ni znamenala propad na konečné sedmé místo. 
 
První, komu se podařilo zajet obě kola s nulou, byla Naila Younis s klisnou Bellou. Čas měla 37,73 a jen kvůli tomu zůstala těsně pod stupni vítězů. Zbývajícím třem dvojicím se totiž taktéž podařilo předvést precizní jízdy a pokaždé vylepšily hodnotu, kterou ukazovala časomíra. Vanessa Hájková byla na hřebci Obi DMC třetí díky času 32,37 sekundy, jelikož druhá umístěná Sofie Urbanová s valachem Kalypso R van Het Juxschot protnula cílovou čáru o 23 setin rychleji. 
 
Poslední vstupovala do kolbiště Viktorie Vokounová na valachovi Blesk 30, jenž dělal čest svému jménu a předváděl bleskurychlé jízdy. Už základní parkur překonal bezkonkurenčně nejrychleji. Nejinak tomu bylo ve finále, v němž se přiblížil k půlminutové hranici. Scházela mu k ní jen necelá polovina vteřiny. Výsledky všech soutěží najdete POD TÍMTO ODKAZEM.
 
Foto: Jenda Andrash, ESC Olomouc



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }