reklama 11C

Svět koní: Principy pro sestavování krmné dávky. O chovu shagya arabů

ikonka

V prvním vydání časopisu Svět koní roku 2022 se například dozvíte, podle jakých principů je třeba se řídit, aby vznikla smysluplná krmná dávka. Přečíst si můžete také o chovu shagya arabů v České republice. Zajímavých témat je však mnohem víc.
14.02.2022 11:10  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Jak se žije dostihovým jezdkyním na rovinách i na překážkách prozrazují v časopisu Svět koní 1/2022 dámy Zuzana Jeníčková a Tereza Polesná. Dozvíte se, proč je o český chov shagya arabů zájem i zahraničí a podle jakých principů je třeba se řídit, aby vznikla smysluplná krmná dávka. Nepřehlédněte ani další témata v prvním letošním vydání časopisu Svět koní.
 
Aneta Novotná připravila exkluzivní reportáž ze severoafrické koňské show Fantasia. Jedná se o stylizovanou rekonstrukcí válečného jezdeckého útoku. Akce představuje kulturní přehlídku a formu bojového umění a reprezentuje poslední živou vzpomínkou na kočovné nájezdné jezdce. Aneta perfektně zprostředkovala její atmosféru.
 
Tereza Polesná patří mezi úzkou skupinu tuzemských překážkových jezdkyň, dlouhodobě závodí v prostředí, kde soupeře tvoří v drtivé většině muži. Jak vidí budoucnost českých dostihů a co ovlivňuje kariéru dostihového jezdce, prozradila v rozhovoru.
 
Snem Zuzany Jeníčkové bylo odjet jeden oficiální dostih. Pak vyhrála šampionát. Loňský podzim pro ni skončil hned dvěma velkými úspěchy. Poprvé v kariéře projela vítězně cílem dostihu s valachem Napoleon Bay a hned za dva týdny následovalo další vítězství s Lysyanargentem. Co ji čeká letos a kdo ji inspiruje, si přečtete taktéž v prvním letošním vydání Světa koní.
 
Lucie Hájková je nezávislá výživářka s odborným vysokoškolským vzděláním, které absolvovala na Mendelově univerzitě. Díky tomu má vhled nejen do výživy zvířat, ale hlavně do fyziologie, biochemie, chemie či anatomie. Lucie nezapomíná ani na další sebevzdělávání, proto sleduje nejnovější trendy a snaží se držet krok s nejmodernějšími poznatky ohledně výživy a krmení koní. Výživa koní podle ní zahrnuje komplexní management koně, tedy od způsobu ustájení, pracovního zatížení, zdravotních obtíží a specifik, jako je například plemeno koně, věk a pohlaví. Chcete vědět, co vše je nedílnou součástí sestavování krmné dávky? Máte možnost!
 
Výtvarnice Zdenka Skopalová se narodila na Moravě, většinu života strávila v Praze a nyní žije na pomezí jižních a západních Čech. Vyrábí a vystavuje sošky psů, šperky a jiné. Achaltekince chová 18 let, má 14 koní, z toho čtyři plemenné hřebce. Pojďte s ní poznat plemeno, které tvoří potomci starověkých perských koní, skutečně od A po Zet.
 
Svět koní své čtenáře zavede například také na vyhlášené severomoravské závodiště Jezdeckého klubu Opava Kateřinky a také na islandské koňské farmy, kde dochází ke kontroverzním aktivitám. Pokud potřebujete poradit s výběrem zimních kabátů, vaší pozornosti by neměl uniknout článek společnosti Equiservis.
 
Na stránkách časopisu najdete i další témata, objednat jej můžete POD TÍMTO ODKAZEM!
 
Foto: poskytl vydavatel časopisu Svět koní



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE