reklama 11B

FEI zrušila říjnové MS ve vytrvalosti. Nelehké rozhodnutí, říká De Vos

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace FEI zrušila mistrovství světa ve vytrvalosti, které se mělo konat už v říjnu 2022 ve Veroně. Organizátor dle výkonného výboru FEI nebyl schopen připravit bezpečnou trať tak náročné soutěže. Hledá se nový pořadatel.
12.09.2022 18:37  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Výkonný výbor Mezinárodní jezdecké federace rozhodl 8. září o odstoupení od smlouvy o pořádání mistrovství světa ve vytrvalosti s ročníkem 2022. Tím došlo fakticky ke zrušení akce. Šampionát se měl konat od 19. do 23. října v italské Veroně.
 
FEI tak rozhodla po dlouhodobých problémech v přípravě závodů. „Rozhodnutí ukončilo zdlouhavé problémy, které trvaly prakticky od začátku, tedy od přidělení akce výkonným výborem FEI v prosinci roku 2020. Potvrzuje také formální ukončení smlouvy, které bylo zasláno pořadateli už 26. srpna 2022,“ stojí v prohlášení FEI. Po zaslání ukončení smlouvy dostal organizátor deset dní na nápravu nastalých problémů, z nich za nejzávažnější považují zástupci FEI trať šampionátu, která dle jejich názoru a názoru technického delegáta nesplňovala bezpečnostní standardy.
 
„Nebylo to něco, co bychom brali na lehkou váhu. Plně chápeme důsledky tohoto kroku, ale nakonec jsme museli přijmout odpovědnost a respektovat hodnocení našich technických expertů. Čekali jsme až doteď, protože jsme doufali, že potíže, které byly předneseny pořadateli, budou vyřešeny. Kdybychom akci zrušili dřív, bylo by to předčasné. Kdybychom ji zrušily později, byla by to ještě horší komplikace,“ nechal se slyšet generální sekretář Ingmar de Vos, který však uznal, že navzdory nešťastnému konci odvedl i pořadatel na přípravě mnoho práce.
 
FEI otevřela od 12. září opět proces výběrového řízení na pořadatele mistrovství světa, které by mělo proběhnout nejpozději do 30. dubna 2023. Kvalifikace, kterých jezdci a koně dosáhli v rámci řádného období, budou nadále platné. 
 
Zdroj: FEI
 
Ilustrační foto: Christophe Taniére / FEI



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE