reklama 11B

Certifikovaní přepravci koní se vzdělávali na Q Ranči v Bezděkově

ikonka

V sobotu 21. ledna proběhl na Q Ranči v Bezděkově u Jihlavy první profesní workshop certifikovaných přepravců koní. Pozváni byli registrovaní přepravci z České republiky a Slovenska. Setkání proběhlo pod hlavičkou asistenční aplikace Zvíře+.
26.01.2023 13:06  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Necelých třicet účastníků se na místo konání sjelo den předem a strávilo příjemný společenský večer. Následné sobotní dopoledne bylo věnováno teoretické části workshopu. Pavel Čechovský, lektor vzdělávacího projektu Safety Academy for Equine, prezentoval téma bezpečnosti přepravy koní, doprovázené mnoha fotografiemi a videi. 
 
Přednáška s názvem „Přepravce-Profesionál-Specialista“ vycházela z dlouholetých kladných i negativních zkušeností vyučujícího. Ivana Štinglová, která je sama dlouholetým přepravce s praxí, navázala na předchozí prezentaci a přítomným předala detailní informace o legislativě a novelách, související s problematikou přepravy zvířat. Získané informace zužitkují ostatní přepravci ve své praxi a vyvarují se tak chyb, v prezentaci uvedených. Ke každému z témat probíhala taktéž bohatá diskuze, kde se frekventanti dozvěděli další tipy z praxe, neboť každý stát má své vlastní požadavky nad rámec platné legislativy.
 
Po obědě se frekventanti přesunuli do jezdecké haly. Zde se nejprve poučili, jak manipulovat s ležícím koněm a o možnostech vyproštění koně, který se zaklínil v přepravníku. Tuto část obstaral Tomáš Förchtgott z Koňské Záchranky a „jeho věrný“ model koně v životní velikosti „Renda“. Přítomní přepravci si mohli záchrannou manipulaci sami vyzkoušet a většina této možnosti také využila.
 
Po krátké přestávce se slova opět ujal Pavel Čechovský, který nejprve představil přepravník koní, který je schválený pro dlouhodobé cesty (Přepravce Typ 2). Zdůraznil jeho povinnou výbavu a doporučil pomůcky, které by měl zodpovědný přepravce s sebou vozit na každou cestu. Následně byli od majitelů Q ranče zapůjčeni k výcviku dva koně, díky kterým byla předvedena manipulace během nakládání do přepravníku. Tzn. situace, se kterou se každý přepravce setkává pravidelně a s níž občas bývají problémy. I praktická cvičení v hale doprovázela diskuze. 
 
„Akce proběhla velmi úspěšně a všichni účastníci považují získané informace a nabyté zkušenosti za opravdu významné. Doufejme, že se jednalo o první vlaštovku a další podobné workshopy budou následovat. Profesionální přepravci koní z České republiky a Slovenska tak chtějí vyslat jasný signál, že jim na svěřených koních opravdu záleží a že se chtějí dále vzdělávat a zdokonalovat. Chtějí být považováni za specialisty a jako takoví nabízet kvalitní služby na nejvyšší technické i odborné výši,“ uvedl Pavel Čechovský v tiskové zprávě.
 
Foto: poskytl Pavel Čechovský, Zvíře+
Zdroj: tisková informace Zvíře+



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE