reklama 11C

Zlatí koně Kinští se premiérově prezentují během veletrhu For Horse

ikonka

Veletrh For Horse v pražských Letňanech, který proběhne ve dnech 16. až 19. dubna, poprvé představí plemeno koní Kinských. Návštěvníci se mohou těšit na romantické pas de deux zlatých koní z Buršic a k vidění bude také letošní klisnička z Hradištka.
11.02.2020 13:10  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

V polovině dubna, od čtvrtka 16. do neděle 19. dubna se ve výstavním komplexu v pražských Letňanech odehraje veletrh For Horse zaměřený na vše týkající se koní a jezdectví. V letošním roce se v rámci denního programu představí rovněž české plemeno koní Kinských.
 
Tohoto úkolu se zhostí dámy a zlatí koně z Jezdecké stáje Legacy Buršice, konkrétně klisna Lady Jane Kinská a její syn, valach Lord Kinský, v sedlech s Janou Březinovou a Janou Sudovou. Společně si připravili romantické pas de deux připomínající let dvou zlatých motýlů. Kolekci koní Kinských na veletrhu For Horse doplní mladá klisna Melody Kinská, kterou bude doprovázet její letošní potomek – klisnička Mersie Kinská. Reprezentantku Jezdecké školy Equus Kinský z Hradišťka u Sadské návštěvníkům veletrhu představí v samostatném vystoupení pod sedlem jezdkyně Nikol Lachmannová.
 
Plemeno koní Kinských pochází z panství hraběte Oktaviána Kinského v Chlumci nad Cidlinou. Ten se věnoval chovu převážně anglických plnokrevníků, jež díky své odvaze a atletickým schopnostem byli vyhledávanými koňmi pro parforsní hony, ale své kvality prokazovali také na dostihových drahách. K nejznámějším zástupcům tohoto chovu patří bezesporu slavná žlutě zbarvená klisna Norma, která s hraběnkou Latou Brandisovou v roce 1937 vítězně doběhla do cíle Velké pardubické steeplechase. Nebyla však jediná v tomto nejtěžším dostihu kontinentu, zvítězili i další odchovanci Oktaviána, hraběte Kinského.
 
Tato mimořádná krev koluje samozřejmě i v žilách současných koní Kinských. Do dnešních dnů si zachovali líbivý vzhled, příjemný temperament, vstřícnou povahu a vynikající pracovní vlastnosti, díky čemuž si našli mnoho příznivců mezi amatérskými jezdci i profesionály, a to jak na domácí půdě, tak i v zahraničí.
 
Krása a elegance koní Kinských si jistě dokáže podmanit také srdce návštěvníků veletrhu. 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE