reklama 11B

Sny jsou od toho, aby se snily. Dvě "dostihové" žádosti o ruku

ikonka

Romantickou dohru mělo pondělní proutěnkářské listed v Kemptonu. Po předání cen požádal dostihový fanoušek svou přítelkyni o ruku a dočkal se kladné odpovědi. Pořadatel Jockey Club mu vyšel vstříc poté, co se nepodařil původní plán.
28.11.2023 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Nečekaný rozměr měly pondělní listed proutěné překážky na 4900 metrů v britském Kemptonu. Poté, co se v Racing TV Mares’ Hurdle lehce prosadila sedmiletá klisna Coquelicot, požádal v ceremoniálním prostoru závodiště jeden z diváků svou partnerku o ruku.

Matthew Gomm slavil úspěch, jeho vyvolená Sophie Maucourant souhlasila, informoval list Racing Post.

"Kempton je moje domácí závodiště, v minulosti jsem vlastnil dostihového koně a mým nejlepším kamarádem je Simon Burrough, který dojel druhý ve Velké národní 1994 na Just So. Už nějakou dobu se mě na možné zasnoubení vyptával, tak snad už bude spokojený," smál se Gomm.

 

Čtěte také: Neprašová a Faltejsková vládly v Trevisu, stáj Arenzo vyhrála na sněhu

 

Manažer žijící nedaleko Camberley si původně myslel, že v rámci zasnoubení zasponzoruje jeden z dostihů na programu. "Bohužel žádný nebyl volný, ale Jockey Club byl velmi vstřícný a našli alternativní variantu po předání cen," řekl Gomm Racing Postu s tím, že nastávající nevěsta nic netušila.

V minulých dnech se shodou okolností po čase připomněla další "dostihová"u žádost o ruku. Mezi 93 přihlášenými do Idee 155. Deutsches Derby figuruje i hřebec Marry Me (Vezmi si mě) ze stáje moderátora Alexandera Frankeho. Syn vítěze modré stuhy z roku 2016 Isfahana dostal své jméno jako hříbě v rámci Frankeho zasnoubení s tehdejší přítelkyní Victorií, s níž se poznal na závodišti v Baden Badenu.

Populární moderátor jí předváděl hříbě ze svého vlastního chovu a když se ho zeptala, jak se hřebeček jmenuje, vyzval ji, aby se podívala na cedulku u boxu. O více než rok později se dosud nestartovavší dvouletek nachází na seznamu uchazečů derby.

“Sny jsou od toho, aby se snily,” napsal Franke minulý týden na Facebooku.

Zdroje: Racing Post, Galopponline, Deutscher Galopp

Ilustrační foto: Petr Guth, dostihovys-svet.cz




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE