reklama 11A

Smrtelné zranění poníka poznamenalo průběh MČR ve Zduchovicích

ikonka

Chyba na parkuru, která se ve stovkách případů obejde bez zranění, měla v neděli 25. srpna při mistrovství ČR dětí na pony tragické následky. Hned první startující dvojice v úvodní skokové soutěži měla na jedné překážek pád, který poník nepřežil.
25.08.2019 18:35  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Jak informovala promptně na svých internetových stránkách Česká jezdecká federace společně s pořadatelem JO La Boheme Zduchovice, při mistrovství České republiky pony ve Zduchovicích došlo v neděli 25. srpna k úmrtí koně v průběhu skokové soutěže. 
 
Dvojice Tereza Korábová s osmnáctiletým valachem Ťukem zaznamenala kolizi na jedné z překážek, která měla za následek pád obou dvou. Jezdkyně vyvázla bez následků, avšak poník si s největší pravděpodobností zlomil vaz a na místě fatálnímu zranění podlehl. 
 
Mistrovský závod vysílala živě internetová televize EquiTV.cz. Její zástupci se rozhodli s ohledem na jezdkyni a její rodinu ihned po přenosu automaticky uložený záznam z webu odstranit. V následujících dnech bude publikován video záznam bez úvodní části soutěže, během níž se vše odehrálo.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE