reklama 11B

Jumping My Sweet Tarzan se v Písku stala šampionkou skoku ve volnosti

ikonka

Tradiční součástí chovatelského festivalu v rámci finále Kritéria mladých koní v Písku je tradičně i večerní soutěž skoku ve volnosti tříletých klisen. Ta se letos v hale Zemského hřebčince konala již v pátek 1. září.
04.09.2023 16:57  |  Autor: Veronika Konvalinková  |  Rubrika: Chov  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A
 
Pořadatelem páteční soutěže skoku ve volnosti tříletých klisen byl Zemský hřebčinec Písek ve spolupráci se spolkem Český teplokrevník a Asociací svazů chovatelů koní ČR. O dotaci v hodnotě 30.000 Kč se utkalo celkem sedmnáct účastnic.
 
Klisny byly posuzovány dle zkušebního řádu ČT na třech hodnocených výškách od 110 do 130 centimetrů. Soutěž hodnotili komisaři KMK Luboš Kozák, Roman Drahota a do komise byl přizván i německý hodnotitel Jens Wehrmann. Výsledek tak tvořil průměr hodnocení všech tří komisařů. Průběh večera moderoval Jan Chýle, který vždy odborně seznámil diváky s původem klisen a pomohl navodit správnou soutěžní atmosféru. 
 
Šampionkou pro rok 2023 se stala klisna 80/598 Jumping My Sweet Tarzan z chovu Jany a Bedřicha Hanákových z Pernarce. Tato výjimečná klisna prokázala své kvality již při výstavě tříletých klisen ve Svržně, kde se stala celkovou vítězkou přehlídky tříletých klisen. V jednotlivých kolech svůj výkon postupně zlepšovala a v tom posledním byla hodnocena známkami 8,7 - 8,6 - 9,0, což jí zajistilo první místo. 
 
Nejlepší klisnou plemene český teplokrevník byla vyhlášena klisna ze Stáje Jiřího Pecháčka. Hnědka 18/712 Babeta z Havlova Dvora po Lamaze TN v soutěži ukázala skokové předpoklady a v posledním kole byla hodnocena známkami 8,6 - 8,5 - 8,4, což v celkovém průměru všech tří kol znamenalo výsledných 8,35 bodu a 2. místo. 
 
Mezi druhou a třetí příčkou bylo hodnocení komisařů velmi těsné. O 0,01 bodu méně získala 62/208 Mystery of Dream-M z chovu Moniky Matouškové z Medlic u Znojma. Klisna po holštýnském Chico´s Boy z matky 53/201 Mocca po Catango Z předvedla ve všech třech kolech vyrovnaný výkon s celkovou známkou 8,34 bodu. Čtvrtou nejlépe hodnocenou klisnou se stala 80/518 Darefina po Dartoni z matky Caretina po Carezino z chovu Kateřiny Hanušové. Klisna s přehledem a grácií absolvovala všechna tři kola. V posledním kole byla hodnocena známkami 8,3 - 8,4 - 8,5.
 
Slavnostního večerního dekorování se účastnila i 90/851 Flower Love po 2090 Forever z chovu paní Venduly Kudláčkové. Ač v prvních pokusech předváděla klisna nejistý výkon, třetí pokus ukázal, že s jejím skokovým potenciálem je nutno počítat i do budoucna, neboť byla hodnocena vysoko známkami 8,6 - 8,6 - 8,3. 
 
Text a foto: Veronika Konvalinková
Zdroj: Český teplokrevník, z.s.
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE