reklama 11C

Devadesátka EquiTV: Cena Eliota uzavřela parkurovou sezonu v Chuchli

ikonka

Zatímco dostihy se v pražské Velké Chuchli budou běhat ještě koncem října a v listopadu, parkurové skákání tam letos napsalo poslední kapitolu v neděli 13. října. To se konala Cena Eliota. Podívejte se na stručný video souhrn v Devadesátce EquiTV.
18.10.2019 10:29  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

DEVADESÁTKU Z CENY ELIOTA NAJDETE TADY

Chuchle Arena Praha zakončila svou premiérovou parkurovou sezonu Cenou Eliota. Mítink se konal od 11. do 13. října a jeho vrcholem byla stejnojmenná soutěž připravená na nedělní odpoledne.

Její překážky dosahovaly výšky do stočtyřicetipěti centimetrů a vypsaná byla s finále, do něhož postoupilo devět nejúspěšnějších dvojic základního kola. Na parkuru se jich ale představilo pouze osm, protože Sergej Motygin, který absolvoval s Dylanem základní jízdu s chybou, se rozhodl do finálové části nepokračovat.

Člen národního reprezentačního družstva Ondřej Zvára postoupil se dvěma svěřenci, a ani s jedním v první jízdě nechyboval.  Finálový kurz okusil jako první v sedle plemeníka Quimera M. Předvedl s ním další čistý výkon a ujal se vedení. Bez trestných bodů přicházel do arény také Ondřej Nágr, jenž sedlal holandskou klisnu D.Amelusinu. Také jemu se podařilo dokončit rozhodující parkur bez zaváhání, čas byl však výrazně pomalejší, a tak se usadil na průběžném druhém místě.

Hned vzápětí ho na této pozici vystřídal Matěj Kotalík. Ten si s desetiletým valachem Sir Sidem zapsal druhou nulu a cílem procválal o více než čtyři sekundy rychleji. Na lídra Ondřeje Zváru ovšem nedosáhl. A byl to právě lídr, který s Chaccolanem celé klání uzavíral, takže už při vstupu do kolbiště měl jistotu vítězství. S jedenáctiletým německým valachem nakonec shodil jednu překážku a zařadil se na celkové čtvrté místo. Triumf si připsal v Quimerem. Druhý skončil Matěj Kotalík na Sir Sidovi a třetí příčku obsadili Ondřej Nágr a D.Amelusina. 





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE