reklama 11A

Větrná smršť řádila v sobotu vpodvečer na Ptýrově

Náhlá větrná smršť se v sobotu 24. května přehnala nad ptýrovským areálem v průběhu závěrečné sobotní soutěže Českého skokového poháru. Před šestou hodinou se během chvilky změnil průběh závodů a poryv větru zničil jednu ze stájí s ustájenými koňmi.
24.05.2014 21:19  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Zcela zničená stáj, kde bylo ustájeno přes 30 koní. Foto Kateřina Návojová
 
V několika vteřinách se přihnal extrémně silný vítr, který nejprve porazil všechny překážky na parkuru, a následně byla pobořena jedna ze čtyř turnajových stájí. Naštěstí se z dostali všichni koně i lidi ven. Všichni přítomní rychle reagovali, ještě za silného větru se přidržovaly zbylé stany plné koní a volní koně se chytali. Díky spolupráci všech přítomných se povedlo všechny chycené koně ustájit do zbylých stanů. Vstřícný krok udělali jezdci, kteří to nemají do areálu blízko nebo již v neděli nestartují a co nejrychleji se snažili uvolnit box pro jiné a odjet domů. Opravdu jen díky výborné organizaci v čele s Alešem Suchánkem se podařilo v areálu vyřešit co nejrychleji nastalou situaci.
 
Pořadatelé děkují všem za rychlou reakci a pohotovost, díky čemuž se podařilo co nejdříve vyřešit vzniklou situaci. Nikdo se naštěstí vážně nezranil a všechny koně se podařilo odchytit. Nedělní program nebude touto událostí ovlivněn a soutěžit by se mělo začít podle plánu v 8.00 hodin. Aktuální informace naleznete na adrese www.ceskyskokovypohar.cz. 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE