reklama 11A

V úvodu strakonického SPČP zářila Lucie Poláková

V pátek 2. srpna se ve Strakonicích uskutečnil 1. z 3 závodních dnů osmého kola Skokového poháru ČP 2013. V areálu Pod Hradem se závodilo ve 4 rámcových soutěžích. Na parkuru S** (130 cm) se nejvíce dařilo domácí jezdkyni Lucii Polákové s Carosem...
02.08.2013 23:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Lucie Poláková s Carosem. Foto Kateřina Návojová
 
Polský stavitel Lukáš Jankowski připravil 58 jezdcům, kteří se přihlásili do nejvyšší soutěže úvodního dne, základní kolo se dvěma dvojskoky. Kdo si poradil i se všemi dalšími nástrahami kurzu, postoupil do následného rozeskakování. Tam již byl rozhodující i čas, a ten měla nejlepší zmíněná Lucie Poláková s Carosem. Cílem projela v čase 33,09 a pouze desetiny rozhodovaly o druhém místě, jež vybojoval Zdeněk Žíla s koněm Catango-M. Třetí místo si velmi pěknou jízdou zajistila Denisa Bittnerová a Vanessa 5. 
 
„Parkur byl pro Carose ideálně postavený. Ráda jezdím parkury, které jsou technické a musím u nich myslet,“ prozradila vítězka Lucie Poláková. „Rozeskakování jsem jela na čas a riskovala co nejvíc. Většinou jezdím první dny na závodech dopředu. Je to tak pro Carose lepší. Jde rychleji, nestíhá koukat a je pozornější. Ale musím přiznat, že mě mile překvapil, jak byl dnes příjemný a ani jednou nezaváhal. Nemyslím si, že bych měla výhodu domácího prostředí, právě naopak. Na známá místa mu přibyly cizí rušivé prvky,“ konstatovala jezdkyně. „Jsem z dnešního průběhu závodů nadšena. Měla jsem možnost startovat na všech parkurech a jsou velmi příjemné a dobře se jezdí,“ dodala.
 
Během dne se uskutečnily další tři, respektive čtyři soutěže. Na parkuru L** totiž jezdci nejprve bojovali o vítězství v otevřené soutěži, a poté se na něm uskutečnila ještě uzavřená soutěž Kolowrat Junior Cup pro jezdce do 18 let. Obě oddělení se jela s následným rozeskakováním a v juniorské soutěži se pouze vítězi Danielu Uleščenkovi s klisnou Santou Silvia podařilo zajet obě fáze bez trestných bodů. Ten navíc dosáhl absolutně nejlepšího času. Pro pěknou druhou příčku si dojela Andrea Halíková s koněm Maryland a třetí skončila Viktorie Havlová s Wailandou. 
 
První dvě soutěže, které byly opravdu hojně obsazené, byly zároveň kvalifikacemi do Equiservis Amateur Tour. Neprofesionální jezdci sbírali body do nedělního dílčího finále, kde se posléze představí nejlepší dvacítka. V soutěži ZL zvítězila nejmenší klisna na startu. Šárka Tůmová sedlala poničku jménem Kara/Bacardia II, jež všem ukázala záda a v následném rozeskakování jako jediná pokořila čas 20 sekund. 
 
V sobotu závody pokračují dalším kvalifikačním kolem Kolowrat Junior Cupu, v němž jezdci budou soutěžit na styl. Také se uskuteční tři otevřené soutěže, přičemž vrcholem bude parkur stupně ST** (140 cm). Ten je již tradičně brán jako jakási generálka na Velkou cenu a většina „pohárových“ dvojic si ji nenechá ujít. Podrobné informace naleznete na adrese www.skokovypohar.cz. Na těchto stránkách bude v neděli již tradičně běžet celodenní přímý přenos veškerého dění z kolbiště připravovaný organizátory závodů ve spolupráci s internetovou televizí EquiTV. 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE