reklama 11B

SCHČT opět vzdělával odborníky pro své chovatele

Ve dnech 14. - 16. února 2013 v jezdeckém areálu Opava - Kateřinky odstartoval v rámci „Programu rozvoje venkova“ seriál dalších vzdělávacích akcí SCHČT. Tato akce byla v pořadí pátá a nesla se pod názvem „Konkurenceschopnost chovu koní v ČR 1.“,...
18.02.2013 09:20  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 

...s podtitulem Stavitelé parkuruMezinárodního mítinku se zúčastnilo 21 účastníků, a jak již bylo řečeno, specializoval se na stavbu parkuru.
 
Foto archiv pořadatele
 
Uchazeči byli vybíráni především z řad stavitelů parkuru, tedy požadavek byl absolvování zkoušek stavitele parkuru pořádaných v rámci ČJF. Pro tuto vzdělávací akci byli vybráni lektoři z Německa, specialisté na stavbu parkuru Josef Maier a Peter Hornig (FEI stavitelé), výborně tlumočili Karel Lacina a Ing. Hana Civišová.
 
Jak už to u takovýchto odborných akcí bývá vždy je rozložena do dvou částípraktické a teoretické. Teoretická část se zabývala návrhy parkurů a jejich rozborem, v úvodu pan Maier zasvětil zúčastněné do problematiky jednotlivých linií, jejich náročnosti a možnosti používání. Větší důraz byl kladen na stylové soutěže a mladé koně.
 
V páteční praxi účastníci byli rozděleni do čtyř skupin, spolu s lektory měli za úkol postavit daný parkur na venkovním kolbišti i v prostorách haly, podvečerní hodiny patřily diskusi a všichni posluchači vypracovali nákresy parkuru pro mladé koně dle zadání lektorů. V sobotní části vzdělávací akce byly nejlepší plánky parkuru postaveny na hale a zároveň prakticky vyzkoušeny připravenými koňmi a jezdci JK Opava Kateřinky.
 
Nejlepším frekventantem školení byl vyhodnocen pan Jan Hudeček, kterému byla nabídnuta další spolupráce a možnost vzdělávání s německými lektory. Závěrečný proslov a udělení osvědčení ze vzdělávací akce předal předseda Svazu chovatelů ČT – pan Miloslav Perníček.
 
Tato akce byla opět jedinečná svého druhu, velice přínosná pro již zkušené stavitele, přinesla nové pohledy a zahraniční zkušenosti, které svým vzorným posluchačům předávali natolik profesně dokonalý školitelé jakými páni Maier a Hornig jsou. Účastníky byla akce velice chválena a důkazem toho bylo i jejich veliké zapojení a ochota k práci až do pozdních večerních hodin.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE