reklama 11A

Projekt Češi do Normandie byl oficiálně zahájen

Společnost Alltechnology C.Z. ve spolupráci se značkou Fitmin společnosti Dibaq a Českou jezdeckou federací připravily tiskovou konferenci, která se konala u příležitosti oznámení zahájení činnosti veřejné sbírky s názvem „Češi do Normandie“...
24.01.2014 09:46  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

...Cílem projektu je podpora české jezdecké reprezentace v přípravě na účast při Alltech FEI Světových jezdeckých hrách konajících se na přelomu srpna a září v Normandii.

Představení projektu "Češi do Normandie". Foto Josef Malinovský

FOTO

Tisková konference se konala přesně 7 měsíců před zahájením Her – ve čtvrtek 23. ledna 2014 – v restauraci U Anežky nacházející se v areálu Anežského kláštera na Praze 1. Mezi hlavní mluvčí patřili zástupci společností Alltechnology C.Z., Fitmin a České jezdecké federace. Nechyběli ani mediálně známí patroni projektu a též nominovaní jezdci z řad vytrvalosti, voltiže, vozatajství, reiningu a paradrezury. Mezi patrony akce, kteří se zúčastnili, lze zmínit např. českého herce Jiřího Dvořáka nebo Pavla Čechovského zastupujícího Koňskou záchranku. Z účasti se naopak omluvili z časových důvodů někteří další patroni, a to herečky Jana Janěková, Vanda Hybnerová nebo legendární žokej Josef Váňa
 
Program konference byl velmi různorodý, ale hlavním nosným tématem bylo přiblížení prestižní akce Alltech FEI Světových Jezdeckých her a zejména představení sbírky na podporu nadějných českých jezdců, kteří by rádi reprezentovali naši zemi v tomto jedinečném sportovním klání, které se koná jednou za čtyři roky v mezidobí letních olympiád. „Sbírka byla založena v prosinci 2013 a pod svou záštitu si ji vzala Česká jezdecká federace. Celý projekt má několik rovin, počínaje prodejem předmětů s logem sbírky, výrobou video medailonků k jednotlivým disciplínám, jejichž cílem je oslovit případné sponzory, mediální podporou akce jejich patrony a velkou benefiční zahradní slavností konče,“ prozradila MVDr. Romana Babáková ze společnosti Alltechnology C.Z.
 
 „Vedle aktivity ze strany společnosti Alltech a značky Fitmin, které se starají o shánění prostředků především pro přípravu jezdců na Alltech FEI Světové jezdecké hry, podpoří Česká jezdecká federace účast výpravy také finančně a administrativně,“ sdělil prezident ČJF – Ing. Jaroslav Pecháček. „Částka dosahující cca 2,5 milionu korun bude připravena pro více jak 60 členů české výpravy. Tato částka bude určena na ubytování, dopravu, reprezentační vybavení a služby,“ doplnila Dana Denková, viceprezidentka pro ekonomiku. Z celkového počtu by mělo do Normandie odjet orientačně 20 jezdců a 30 koní, a to až v sedmi disciplínách. Dále nemůže chybět pět vedoucích družstev, šéf mise a týmoví veterináři. Ti by měli být tři až čtyři. Z dalšího doprovodu a přísedících spřežení se počítá také s 20 ošetřovateli. 
 
Do Normandie však mohou vycestovat nejen jezdci a realizační tým kolem nich. Na tuto velkou událost bude vypraven z České republiky autobusový zájezd pořádaný společností BUS Tourist ve spolupráci se společnostmi Alltechnology C.Z., Equinet a Českou jezdeckou federací. „Skutečnost, že se Alltech FEI Světové jezdecké hry odehrají po osmi letech na evropském kontinentu, nás inspirovala k organizaci zájezdu, který by umožnil více příznivcům jezdeckého sportu z České republiky, aby se této velkolepé akce zúčastnili osobně,“ zdůvodnil nápad PR manažer ČJF Josef Malinovský. Celkem se uskuteční dva devítidenní zájezdy, a to ve dnech 25. srpna – 2. září a 31. srpna – 8. září. Cena pobytu je 14 450 Kč a zahrnuje dopravu, ubytování, snídani a technický doprovod zájezdu včetně společného transferu na sportoviště a zpět. Jediné, co bude třeba si dokoupit, je samotný lístek. Důvodem jsou různé preference účastníků při souběhu několika disciplín v jednom termínu. Ačkoliv zbývá do zahájení Her v Normandii ještě téměř sedm měsíců, zájemci o zhlédnutí této monstrózní akce by rozhodně neměli otálet. V první etapě veřejného prodeje balíčků vstupenek totiž byla většina míst vyprodána v řádech jednotek dnů. Veškerá pozornost tak směřuje k začátku března, kdy odstartuje poslední etapa, v jejímž rámci bude uvolněno do prodeje zhruba 200 tisíc vstupenek na jednotlivé soutěže. „Všem doporučujeme si zájezd předběžně rezervovat již nyní, aby měli jistotu ubytování, které bude zajisté v blízkosti dějiště akce nedostatkovou záležitostí. Po zakoupení vstupenek začátkem března pak stačí rezervaci již jen potvrdit,“ podotkl Josef Malinovský. 
 
Pro ty, kteří se spokojí se zprostředkovanými informacemi o dění na Alltech Světových jezdeckých hrách, připravila Česká jezdecká federace další velkou novinku. „Ve spolupráci s Mezinárodní jezdeckou federací a s Eurovision se nám podařilo zajistit vysílací televizní práva pro Českou televizi. K dispozici bychom měli mít z každého soutěžního dne cca 52 minutový souhrn toho nejdůležitějšího, co se na jednotlivých jezdeckých stadionech a závodištích odehraje. Česká televize bude moci připravit denně maximálně hodinový pořad, který bychom rádi zpestřili také video záběry ze zákulisí a rozhovory s našimi jezdci, které by měl zajišťovat námi vyslaný televizní štáb,“ prozradil prezident České jezdecké federace – Ing. Jaroslav Pecháček. 
 
Čeští příznivci jezdeckého sportu se tak mají skutečně na co těšit, stejně jako samotní jezdci rozhodnutí se na Alltech Světové jezdecké hry kvalifikovat. Rozsah podpory by měl být totiž zcela unikátní oproti minulosti, což by v důsledku mělo pozitivně ovlivnit i samotné výkony na tomto globálním jezdeckém svátku. 
 
Zájemci najdou veškeré podrobnosti na adresách www.cesidonormandie.cz, www.cjf.cz nebo www.bustourist.cz.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE