reklama 11A

Pohár národů v Hicksteadu pro irský celek

ikonka

V britském Hicksteadu se ve dnech 27. – 29. července konaly mezinárodní skokové závody CSIO5*. V nedělním poháru národů se družstva musela nakonec o vítězství rozeskakovat. Domácí celek byl nakonec poražen týmem z Irska…
30.07.2018 09:06  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Po dvou kolech měla dvě družstva shodně na kontě 16 trestných bodů. K senzačnímu úspěchu měli blízko i domácí Britové, kteří by na domácím kolbišti velice rádi zvítězili. Nakonec se však museli o prvenství utkat v rozeskakování s týmem z Irska.

Oba celky předvedly v prvním a druhém kole po dvou chybách. V rozeskakování se pak po dvou bezchybných jízdách přešlo k porovnání časů. Ten měli Irové o více jak dvě vteřiny lepší. Z vítězství se tak radovalo družstvo ve složení Trevor Breen, Richle Moloney, Michael Duffy a Anthony Condon.

Druhé místo obsadili domácí Britové a na třetí pozici se nakonec posunuli Brazilci. Ti sice v prvním kole inkasovali 16 trestných bodů, v tom druhém se však výrazně polepšili. Přidali na konto pouze 4 trestné body a součet 20 trestných bodů jim zajistil právě třetí místo. O jednu chybu více mělo čtvrté Švédsko.

V páteční Grand Prix na parkuru 160 centimetrů vysokém se z vítězství radoval nizozemský jezdec Kevin Jochems s Captain Cooperem. V rozeskakování předvedl bezchybnou a velmi rychlou jízdu, když měl na druhého umístěného náskok více jak dvě vteřiny.

Druhé místo obsadil Massimo Grossato s Lazzaro delle Schiave a elitní trio uzavřela domácí dvojice Amanda Derbyshire a Roulette BH. Tito tři jezdci dokončili bezchybně základní kolo i rozeskakování.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

Foto: Liz Gregg/FEI




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE