reklama 11A

Po prvním kole je Klouda ve finále SP třetí

První kolo dvoukolové soutěže při finále Světového poháru ve francouzském Bordeaux se uskutečnilo v pátek 7. února. Český reprezentant Lukáš Klouda získal hodnocení nad 8 bodů a s menší ztrátou je na třetím místě...
07.02.2014 21:11  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Jak český reprezentant předem předpovídal, konkurence dvou domácích jezdců bude veliká. Tak se i stalo a Lukáš Klouda si po prvním kole drží třetí příčku právě za duem Francouzů. Na start jsem nastupoval s dobrými pocity, což souviselo i s povedeným zahřívacím kolem z předchozího dne,“ podělil se o dojmy Lukáš Klouda. „Nicméně přes zdlouhavý průběh bylo těžké udržet úplně chladnou hlavu. Nakonec na samotnou přípravu společně s koněm nebylo tolik času. Moje lonžérka Alexandra Knauf musela lonžovat stájového kolegu na koni Flash Back (jezdce Torbena Jacobse), který startoval o dvě pozice dříve. Takže těsně před startem nastala menší časová tíseň. Při náběhu jsem malinko lapal po dechu a před samotným začátkem se necítil úplně jistě,“ dodal. 
 
„Projevilo se to i na provedení, během něhož jsem udělal pár malých chyb. Ale nakonec po přepočtu známek, které nejprve neseděly, jsem se ustálil na třetím místě. Odstup od druhé pozice je už docela značný, ale nenecháme nic náhodě a zabojujeme. Třeba se to ještě zlepší...,“ prohodil pln optimismu český jezdec. 
 
Na nejvyšší hodnocení dosáhl Nicolas Andreani a se známkou 8,737 si drží první příčku. Za ním je v závěsu jeho krajan Jacques Ferrari s 8,5670 body. Třetí Lukáš Klouda má na kontě 8,269 bodů. Od dvou rozhodčích dostal dokonce nejlepší známky, avšak naopak soudci Craig Cobrun (USA) a Jochen Schilffarth (GER) mu tolik nepřáli. I tak má český jezdec v zápisu jednu známku nad devět bodů, a to od Roba de Bruina z Nizozemí. 
 
Ve vedení v Pas de Dex je rakouské duo Jasmin Lindner a Lukas Wacha. Mezi ženami svoji formu potvrdila Anna Cavallaro a po první jízdě je nejlepší. 
 
Druhé kolo se koná již zítra, v sobotu 8. února. Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE. Připomínáme, že je možné sledovat jízdu přes FEI TV



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }