reklama 11A

Opavské květnové ST* pro Janu Francovou

Týden před prvním severomoravským kolem Českého skokového poháru v Ostravě se konaly na opavském kolbišti v Kateřinkách dvoudenní skokové závody, které přilákaly do vrcholné soutěže ST* velmi kvalitní sestavu jezdců. Nejúspěšnější byla Jana Francová.
09.05.2016 13:51  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Ta sedlala svojí dlouhodobou stájovou jedničku Nourejeva N Z, s nímž potvrdila v rozeskakování 10 bezchybných dvojic ze základní části své kvality. Nejen, že zopakovala čistou jízdu, ale navíc trasu rozeskakování absolvovala ve velmi svižném čase 36,49 sekundy, což stačilo na prvenství. Rychlejší byl Zdeněk Žíla s Dominkou B., jenž ovšem jednou chyboval a skončilna páté příčce
 
Dvakrát v top pětce figuroval Marek Klus se svými svěřenci Vanillou 2 a Quintou 6, když vybojoval druhé, resp. čtvrté místo. A právě čtvrtá pozice s Quintou 6 byla pro Marka Kluse smolná, neboť nebýt jednoho shození, býval by s časem 35,35 sekundy zvítězil, jelikož šlo o nejrychlejší výkon. Takto skončil až za třetí Denisou Bittnerovou s Vanessou 5, která zvolila v rozeskakování tempo tzv. na jistotu. 
 
Denisa Bittnerová je jednou z těch jezdců, kteří nebudou chybět nadcházející víkend na startovní listině Velké ceny Ostravy (ST**). Sedlat tam bude pro změnu Adélu-S. Přihlášen je mj. i Marek Klus. Poveze si tam Sabeliuse a Le Carelu. Celkem figuruje v seznamu účastníků Velké ceny Ostravy 16 jmen, avšak uzávěrka přihlášek je až v pondělí 9. května minutu před půlnocí, takže se jejich počet může ještě rozšířit. 
 
Připomeňme, že na severní Moravě se konají hned tři kola Českého skokového poháru. Po květnové Ostravě to bude od 9. do 12. června Velká cena Opavy na zrenovovaném kolbišti v Kateřinkách a o tři měsíce později přijde na řadu Frenštát pod Radhoštěm. Podrobnosti o blížícím se třetím kole ČSP 2016 v Ostravě přineseme již brzy! Rozpis a další informace hledejte na www.ceskyskokovypohar.cz



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE