reklama 11C

O titul mistra ČR bude bojovat padesát spřežení

Ve dnech 23. - 25. září se v Heřmanově Městci koná vozatajské mistrovství České republiky. Do kategorií jednospřeží, dvojspřeží, čtyřspřeží a párů pony je přihlášeno padesát spřežení. Více informaci se dočtete v tiskové zprávě organizátora.
20.09.2016 09:39  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Ilustrační foto: Šárka Veinhauerová

Národní hřebčín Kladruby nad Labem, s. p. o. ve spolupráci s Českou jezdeckou federací pořádá ve dnech 22. – 25. září 2016 Mistrovství České republiky v soutěžích spřežení. V letošním roce bude mít premiéru místo konání v Heřmanově Městci, kde sídlí výcvikové středisko Národního hřebčína. Každoročně se zde jezdívá tradiční Memoriál Jiřího Škodného
 
V roce 2016 splnilo kvalifikaci pro start v mistrovských soutěžích 50 spřežení. Účastníci změří své síly ve 4 kategoriích: čtyřspřeží, dvojspřeží, jednospřeží a dvojspřeží pony. Národní hřebčín budou reprezentovat dvě jednospřeží, jedno dvojspřeží a dvě čtyřspřeží.
 
Součástí závodů bude také tzv. otevřená soutěž pro jednospřeží, která účastníkům nabízí start mimo mistrovské soutěže. Méně zkušení závodníci tak dostanou příležitost nasbírat cenné zkušenosti nejen pro případnou kvalifikaci na mistrovství ČR v příštím roce. Záštitu nad akcí převzali senátorka za Pardubicko, Přeloučsko a Chlumecko Mgr. Miluše Horská a první náměstek hejtmana Pardubického kraje Ing. Roman Línek, MBA.
 
Mistrovství konané v areálu Bažantnice v Heřmanově Městci nabízí odpovídající zázemí disponující prostory pro drezurní obdélník, trasu maratonu včetně 7 překážek, parkur spřežení i zázemí pro účastníky a diváky.
 
ČASOVÝ HARMONOGRAM ZÁVODŮ:
 
Čtvrtek, pátek (22. – 23. 9.): DREZURA
Sobota (24. 9.): MARATON  
Neděle (25. 9.), PARKUR a slavnostní vyhlášení vítězů
 
Začátek soutěží vždy od 10 hodin, ve čtvrtek od 15.00. Vstupné je zdarma, pouze v sobou 24. 9. 2016 je 50 /dospělí, 20 /děti, senioři a ZPT, 130 /rodinné vstupné, ZDARMA děti do 6 let.
 
Zdroj: tisková zpráva NH Kladruby nad Labem



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE