reklama 11A

Nekrásnější koně tentokrát na Koni 2013 v Lysé

Nejkrásnější kůň České republiky 2013, hřebec Im Ideal, druháTsjerry fan Henswoude a třetí Allastar se podle propozic IV. ročníku internetové ankety představí také v programu výstavy Kůň 2013 v Lysá nad Labem...
18.09.2013 12:08  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12C
Prezentaci koní a jejich dekorování v Českých Budějovicích (Země živitelka) měla v režii vydavatelská společnost Profi Press, na výstavišti v Lysé bude mít hlavní slovo druhý z pořadatelů projektu, Asociace svazů chovatelů koní ČR.
 
Im Ideal s čestnou cenou na svém těle. Foto Lucie Hladová
 
Znamená to mimo jiné i to, že Im Ideal dostane další slavnostní deku (tentokrát v modré barvě) a majitelé tří koní nové čestné ceny. Důvod letošní „dvojnásobné“ prezentace nejkrásnějších koní je logický - možnost vidět je na vlastní oči dostane víc lidí. V Lysé nad Labem se tak konkrétně stane tento pátek (20. září), pod střechou nové haly a od 14 hodin.
 

Kde je Quin Campeon?

Čtvrtý z finále ankety, čistokrevný španělský kůň (P. R. E.) Quin Campeon se nezúčastnil vyhlášení v Českých Budějovicích - a nebude ani v Lysé. V prvním případě zdůvodnila absenci majitelka zraněním svého koně. Odpověď na otázku, proč nebude Quin Campeon představen ani teď, není úplně jasná. Při rekapitulaci „případu“ je třeba začít tím, že o přihlášení atraktivního hnědáka do ankety požádala jeho majitelka 9. června písemně sama. Už od 10. června proto měla k dispozici kompletní verzi projektu, kde je samozřejmě i uvedena i dvojnásobná veřejná prezentace vítěze a koní umístěných na 2. - 4. místě. Quin Campeon skončil v divizi historických plemen druhý a s vysokým počtem hlasů se dostal do finále ankety. V něm obsadil (s již s aktualizovaným portrétem) zcela jisté čtvrté, tedy dekorované místo.
 
Pořadatelé měli samozřejmě zájem, aby se tento exteriérově nadprůměrný plemenný hřebec zúčastnil alespoň programu v Lysé a jako všem dalším majitelům poslali i do Počeplic u Štětí pozvání s konkrétními informaci, včetně veterinárních podmínek účasti. Majitelka hřebce plemene pura raza espaňola jako jediná na tuto zprávu neodpověděla. Po několika urgencích nakonec nepochopitelně oznámila, že se „opravdu nemá zapotřebí se neustále dohadovat a i její trpělivost hranice“, takže Quin Campeon v Lysé nad Labem prostě nebude.
 

Závěr?

Quin Campeon se stalod své první prezentace (1. července) „veřejně známým“ díky médiím, včetně tohoto serveru. Účast v anketě je obecně zcela jistě dobrou reklamou (a pozor: reklamou neplacenou!) nejen konkrétního majitele a chovatele, ale chovu koní v České republice vůbec. Ani účast na prezentaci není pro majitele nejúspěšnějších koní nevýhodná, protože zcela podstatnou část dopravních nákladů hradí pořadatelé ankety. Na druhou stranu ale nikdo nemůže nutit vlastníka koně k tomu, aby svého (i když zadarmo propagovaného) reprezentanta vozil „po republice“. Bylo rozhodnuto, že již uzdravený Quin Campeon zůstane přes všechny výše uvedené skutečnosti doma - a to je také konec celého příběhu.
 
Jiří Křepelka
Foto Lucie Hladová



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE